Cevaplar (4)
2026 model Corsa Hibritlerdeki multimedya sorunları genellikle 'Infortainment' yazılımının 1.14 sürümüyle alakalı bir buffer hatasından kaynaklanıyor. Geri görüş kamerasındaki gecikme ise donanımsal değil, sistemin hibrit moddan elektrik moduna geçiş anındaki işlemci yüküyle ilgili. Servise gittiğinde mutlaka NAC yazılım güncellemesi sorgulatmalısın, çoğu zaman bu sorun yazılımla çözülüyor. Bakım maliyeti konusunda ise e-DCT6 şanzımanlı hibrit sistemler, standart tork konvertörlü modellere göre daha karmaşık bir yağlama sistemine sahip olduğu için fiyatlar 2025 yılına göre %25 bandında artmış durumda. Eğer ekran donanımı arızalıysa ve garantiden değişmezse şu anki parça bedeli işçilik hariç 42 bin TL civarında, bu yüzden mutlaka kayıt açtırmanı öneririm.
O ekranın arkasındaki modül çok ısınıyor hocam, ben geçen hafta 2025 modelinde söktüm baktım, havalandırma kanalı çok dar. Servis yazılım atıp gönderir ama çözüm olmaz, eğer garantin biterse oraya 12v küçük bir fan uydurmak şart yoksa o işlemci her yaz sıcağında şişer. Parça kodu 98456-XY olan revizyonlu ekranı takmaları lazım aslında.
Valla ben de 2024 model Corsa'dan buna geçmeyi düşünüyordum ama bu e-DCT6 şanzıman ve ekran dertlerini duyunca vazgeçtim gittim Clio aldım. Opel'in bu yeni nesil hibritleri biraz nazlı çıktı, bakıma 10 bin lira vermek de B segmenti araba için saçmalık ötesi. Uğraşamam dersen 10 bin km olmadan ilana koy gitsin, ikinci eli hala hızlıyken kurtulursun.
Excel tablomda 2026 model B segment hibritlerin işletme maliyetlerini karşılaştırdım, Corsa'nın km başına maliyeti rakiplerinden %12 daha yüksek çıkıyor. Özellikle multimedya ünitesindeki gecikme 'Cold Boot' süresinin optimize edilememesinden kaynaklı, benzer bir thread BimmerForum'da da tartışılmıştı. Yazılım loglarını alabilirsen aslında sorunun hangi modülde takıldığını görebiliriz, servisler genelde sadece format atıp geçiyor.