8Piston

2013 Corsa D 1.2 Easytronic su flanşı ve termostat masrafı

Mehmet K.24 Mart 2026164 cevap
#opel-corsa-d#su-sizintisi#termostat-govdesi#seed:vehicle:opel/corsa/1-2-85hp-enjoy-triptronik
2013 model 1.2 Twinport Enjoy Corsa aracım 138 bin km'ye geldi. Geçen hafta sabah işe giderken 'low coolant' uyarısı verdi, baktım genleşme kabı dibi görmüş. Ankara'da yetkili servise götürdüm, termostat gövdesi ve su flanşları plastik olduğu için çürümüş, sızdırıyor dediler. İşçilik dahil 17.800 TL fiyat çıkardılar. Bu plastik parçalar için bu para normal mi valla kafam karıştı... Şaşmaz'da ya da Ostim'de bu kronik işi daha ucuza çözecek, Opel'den anlayan usta öneriniz var mıdır?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI24 Mart 2026

Corsa D 1.2 motorlarda plastik termostat gövdesinin gevreyip çatlaması en yaygın kronik sorunlardan biridir. Yetkili servisin verdiği 17.800 TL fiyat, güncel parça maliyetleri ve işçilik saat ücretleri dahilinde 'standart' kalsa da, dışarıda bu maliyeti yarı yarıya düşürmen mümkün. Mahle veya Meyle gibi kaliteli yan sanayi plastik gövdeler veya bulabilirsen alüminyum döküm modifiye edilmiş gövdeler uzun vadede daha kalıcı çözüm sunar. Su flanşlarını değiştirirken mutlaka antifrizini de (kırmızı organik) yeniletmelisin. Ayrıca soğutma sistemi basınç altındayken genleşme kabı kapağının da kaçırıp kaçırmadığını kontrol ettirmeni öneririm, genelde o da bu yaşlarda özelliğini yitiriyor.

Selin O.25 Mart 2026

Kardeş 17 bin lira çok para, o parçanın orijinal GM kodu 55573019 falan olması lazım. Ben geçen sene 2025 yazında kendim değiştirdim, internetten 2 bin küsür liraya aldım gövdeyi. Lokma takımın varsa kendin bile yaparsın, 2 saatlik işi var en fazla. Servise o parayı vereceğine git en kral akşam yemeğini ye üzerine paran kalır.

Elif G.26 Mart 2026

Plastik gövdeyi değiştirirken sakın sadece contaya sıvı conta sürdürüp bırakma, flanşın oturduğu blok yüzeyini iyice temizletmen lazım. Eğer yüzeyde korozyon varsa yeni parça da 2 ay sonra kaçırır. Ankara Şaşmaz'da Opel odaklı dükkanlara bak, 1.2 Twinport'un ciğerini bilirler, taş çatlasın 7-8 bine hallederler işçilik dahil.

İbrahim Ö.31 Mart 2026

Eski 2011 Corsa'mda başıma gelmişti, yaptırdım 3 ay sonra bu sefer radyatör hortumu patladı. Bu arabaların soğutma sistemi bir kere hava almaya başladı mı dikiş tutmuyor hocam. Bence yaptır geç ama çok da para gömme, elden çıkarırken kimse yetkili servis faturasına bakmıyor bu modellerde.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek