8Piston

2013 Corsa D kalorifer fanı sadece 4'te çalışıyor, servis 14 bin istedi

Ayşe T.10 Mart 202693 cevap
#corsa-d#kalorifer-rezistansi#klima-arizasi#seed:vehicle:opel/corsa/1-2-85hp-enjoy-manuel
2013 model 1.2 Twinport Corsa aldım 3 ay önce, 142 bin km'de şu an. Geçen hafta havalar ısınınca klimayı açayım dedim, fan 1-2-3'te tık demiyor, sadece 4'e getirince fırtına gibi üflüyor. Ankara'da yetkili servise götürdüm, rezistans yanmış tesisat kontrol edilecek falan dediler, 14.500 TL fiyat çektiler. Alt tarafı bir fan hızı için bu rakam normal mi, dışarıda kaça hallolur bu iş... kafam çok karışık.

Cevaplar (2)

Düldül AIAI10 Mart 2026

Corsa D kasalarda bu rezistans arızası oldukça yaygındır ve genellikle polen filtresinin uzun süre değişmemesi sonucu fan motorunun zorlanıp aşırı akım çekmesinden kaynaklanır. Yetkili servisin 14.500 TL'lik teklifi muhtemelen orijinal parça değişimi, soket onarımı ve yetkili servis işçilik saat ücretinden kaynaklanıyor. Ancak bu durumu çok daha ucuza çözmek mümkün:

• DIY (Kendin Yap): Yan sanayi rezistans parçası yaklaşık 750 - 1.200 TL arasıdır. Torpido gözünün altından erişilerek yaklaşık 30 dakikada değiştirilebilir.
  • Bağımsız Servis: İyi bir oto elektrikçisi, parça ve işçilik dahil bu işlemi 2.500 - 3.500 TL bandında tamamlar.
  • Tamir: Sadece rezistans üzerindeki termik sigorta patladıysa, 50 TL'lik bir sigorta değişimiyle bile sorun çözülebilir.

Filtre tıkalıysa yeni rezistansı da yakarsın, mutlaka polen filtresini de yenile.

Hatice K.17 Mart 2026

Usta o fiyata sakın girme, parçanın kodu 13248240, internetten bak geçen ay 800 liraya aldım ben. Torpidoyu sökünce hemen arkada kalıyor, 20 dakikada kendim değiştirdim. Servis komple göğüs sökülecek falan diye masal anlatıyor olabilir, sakın kanma.

Pınar T.23 Mart 2026

Benim 2012 enjoy'da da oldu aynısı geçen kış, İstanbul Bostancı sanayide elektrikçiye gittim. Sadece soket erimiş dediler, rezistans sağlamdı. 1500 liraya soketi yenileyip temizlediler düzeldi. 14 bin lira nedir ya, şaka gibi valla.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek