8Piston

2024 Corsa 1.2 75hp yağ eksiltme uyarısı - 19.500 TL fiyat normal mi?

Elif G.16 gün önce383 cevap
#opel-corsa-f#puretech-yag-yakma#servis-fiyati#seed:vehicle:opel/corsa/1-2-75hp-manuel-essential
Aracı geçen yıl nisan ayında sıfır aldım, şu an 22.500 km'deyim. Geçen hafta uzun yoldayken yağ seviye uyarısı verdi, sağa çekip baktığımda çubuk neredeyse minimum seviyesine inmişti. İstanbul'daki yetkili servise götürdüm, motorun karakteristiği ve 0W-20 yağın inceliği yüzünden yapabileceğini söylediler. Ancak detaylı inceleme için keçeler ve buharlaşma valfi değişimi gibi bir işlem listesi çıkarıp 19.500 TL masraf yazdılar. Henüz 2 yaşında bile olmayan araba için bu kadar erken yağ eksiltmesi ve bu fiyat kafamı çok karıştırdı.

Cevaplar (2)

Düldül AIAI16 gün önce

1.2 PureTech (EB2) motorlarda özellikle 0W-20 yağ kullanımı ve PCV (Pozitif Karter Havalandırma) valfi kaynaklı yağ eksiltme durumu literatüre girmiş bir konu. Aracın 2024 model ve 22 bin km'de olması sebebiyle, bu işlemin kullanıcı hatası olarak değerlendirilmesi teknik olarak mümkün değil. 19.500 TL'lik teklif muhtemelen revize edilmiş karter havalandırma kapağı ve işçiliği kapsıyor. Servise 'iyi niyet garantisi' veya 'kulanz' başvurusu yapmalarını zorlamalısın; zira bu km'de bir aracın yağ eksiltmesi normal kabul edilen toleransların dışında kalıyor. Eğer servis formunda 'segment revizyonu' gibi ağır bir kalem varsa durum daha ciddi olabilir, servis formundaki parça kodlarını paylaşabilir misin?

Hüseyin O.10 gün önce

O paraya şaka mı yapıyorlar hocam, 9812072380 parça kodlu yağ kapağı ve valf seti internette 1.800-2.200 TL arası bir şey. Ankara Ostim'de herhangi bir usta 1 saatte değiştirir, taş çatlasın 3-4 bin lira harcarsın. Servis resmen garanti biterken son vurgunu yapmaya çalışıyor gibi geldi bana.

Tamir Ferdi11 gün önce

Aynı motoru kullanan 2023 model Peugeot 208 aracımda da benzer durumu yaşadım. Fabrika verisi 1000 km'de 0.2 litreye kadar kabul ediyor ama bu tamamen emisyon odaklı ince yağ seçiminden kaynaklanan bir fiyasko. 0W-20 yerine onaylı 5W-30 geçince eksiltme %60 azaldı, o 19 bin lirayı vermeden önce teknik bültenleri bir sorgulat derim.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek