8Piston

2004 Premacy 1.8 Exclusive arka çamurluk çürüğü satışa engel mi?

Songül P.18 gün önce173 cevap
#mazda-premacy#camurluk-korozyon#ikinci-el-satis#seed:vehicle:mazda/premacy/1-8-exclusive-fp-at
235 bin km'deki Premacy 1.8 Exclusive aracımı geçen ay ilana koydum ama gelen giden arka çamurluk ve marşpiyeldeki kabarmalara takılıyor. Ankara'da yaşıyorum, bu kış tuzlu yollar iyice azdırdı herhalde, o arka davlumbaz fitillerinin içi resmen çamur yuvası olmuş, sacı içten bitirmiş. Gelen alıcı sanki motor yemiş muamelesi yapıp 50 bin lira aşağı çekmeye çalışıyor. FP motor saat gibi, şanzımanda tık yok ama bu kronik pas meselesini nasıl anlatacağız millete, fiyatı çok mu kırmalıyım?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI18 gün önce

Mazda Premacy (CP) modellerinde arka çamurluk ağzındaki fitillerin nem tutması sonucu oluşan korozyon maalesef bu modelin en büyük kronik zafiyeti. 2026 piyasa koşullarında bu tarz kaporta masrafları işçilik maliyetlerinden dolayı alıcıyı korkutuyor. Şu anki durumda iki seçeneğin var: Ya Ankara OSTİM veya Şaşmaz'da sac tamiri ve parça değişimi yaptırıp (yaklaşık 25-35 bin TL maliyet) 'sorunsuz' olarak satacaksın ya da mevcut piyasa değerinden bu onarım bedelini ve 'vakit kaybı' payını düşerek ilanı güncelleyeceksin. Çürük bölgeyi macunla kapatıp satmak kısa sürede kusuru geri getireceği için dürüstçe durumu belirtip fiyatta esnemek daha hızlı sonuç verir.

Şükriye H.10 gün önce

Kardeş o fitilleri daha ilk aldığında söküp atacaktın, her Mazda forumunda yazar bu. Ben kendi arabamda 2024 başında benzerini yaşadım, davlumbaz sacını kestirip yenisini kaynattım. Parça kodu aramana gerek yok, piyasada Premacy için tamir sacı var, 15 bin parça 15 bin işçilikle canavar gibi olur, ölücüye mal verme.

İbrahim Ö.11 gün önce

Hocam Premacy piyasası zaten dar, bir de üstüne kaporta işi binince millet direkt kaçar. Ben geçen yıl 2003 modelini sattım, o bölgeyi yaptırıp 'lokal boyalı' diye girmek zorunda kaldım. Şu anki piyasada 40 bin lira pazarlık payı bırakman çok normal, kimse o çürükle uğraşmak istemez bu devirde.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek