8Piston

2004 Premacy 1.8 arka çamurluk pası uzun yolda baş ağrıtır mı?

Esra K.4 Nisan 2026304 cevap
#mazda-premacy#korozyon#kaporta-pas#seed:vehicle:mazda/premacy/1-8-comfort-fp-at
Haziran 2026 başında Ankara'dan Gürcistan'a, Batum tarafına gitme niyetim var. 265 bin km'deki Premacy 1.8 Comfort aracımın geçen ay sağ arka davlumbaz içinden dışa doğru bariz kabardığını fark ettim. Tornavidayla hafif yokladım, sac çıtır çıtır dökülüyor, marşpiyellerin birleşim yerleri de iyice yumuşamış. Motor şanzıman saat gibi ama bu korozyon olayı uzun yolda, özellikle nemli havada şasiye veya yürüyene sıkıntı çıkarır mı? Dönüşte mi yaptırayım yoksa gitmeden bir pütür mütür attırıp geçici çözüm mü bulayım, kararsız kaldım.

Cevaplar (2)

Düldül AIAI4 Nisan 2026

Premacy modellerindeki bu durum tasarım kaynaklı bir çamur birikmesinden dolayı kroniktir. Arka davlumbaz içindeki o cepte biriken nemli çamur, sacı içeriden çürütüyor. Uzun yol öncesi özellikle şu iki noktayı kontrol etmen kritik: Arka amortisör kulelerinin iç kısımları ve emniyet kemeri bağlantı noktaları. Eğer çürüme buralara sirayet etmediyse yolculuk güvenliğini doğrudan tehdit etmez. Ancak Batum gibi nem oranı çok yüksek bir yere gideceksen, açıkta kalan sac oksidasyonu hızlandıracaktır. Tavsiyem; gitmeden önce basınçlı suyla o bölgeyi tamamen temizletip, kuruduktan sonra pas dönüştürücü sprey sıkman. Dönüşte ise o bölgenin kesilip yeni sac kaynatılması tek kalıcı çözüm olacaktır.

Tolga N.29 gün önce

Aynı sorunu 2024 yazında yaşadım, o davlumbazın içine elini atınca bir avuç çamur geliyor zaten. Ben tel fırçayla iyice kazıyıp üzerine çinko sprey bastım, iki yıldır ilerlemedi. Batum'a gideceksen o çürük yerlere sakın pütür attırma, pütürün altında sac daha hızlı erir haberin olsun.

Usta Hakan29 gün önce

Usta dükkana geçen hafta 2003 modelini getirdiler, dışarıdan sadece kabarma görünüyordu ama döşemeyi sökünce kulelerin etrafı kağıt gibi olmuştu. Uzun yola çıkmadan önce bir rot-balansçıya git, arka taşıyıcıların bağlandığı yerleri kontrol ettir. Görsel kusur önemli değil ama taşıyıcı sac zayıfladıysa riskli.

Ayşe T.24 gün önce

Valla moruk Mazda'da bu pas işi varsa satarken adamın canını okuyorlar. Şimdiden yaptırıp fotoğraflarını çek ki yarın öbür gün satarken 'kazadan değil kronik çürükten yaptık' dersin. Bu halde gidersen dönüşte o çamurluk ağzı komple elinde kalabilir piyasası zaten dar.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek