Cevaplar (2)
BCM (Body Control Module) su aldığı zaman üzerinde hızlıca korozyon başlar, bu yüzden Temmuz'u beklemeden müdahale etmen gerekiyor. Parça Türkiye stoklarında gerçekten sıkıntılı ancak aynı parça koduna sahip modüller bazen diğer SkyActiv platformu araçlarla benzerlik gösterebilir, yine de yazılım eşleşmesi gerekir. Öncelikle modülü söküp %99 izopropil alkol ve ince bir fırçayla oksit temizliği yapmayı dene, kısa devre yoksa kurtarma şansın %50. Tahliye kanalları için de kalıcı çözüm olarak o küçük filtreleri tamamen iptal edip yerine trombon temizleme fırçasıyla periyodik temizlik yapman lazım. Eğer kart üzerindeki mikroişlemci yandıysa, İstanbul İkitelli tarafında bu beyinleri klonlayabilen birkaç usta var, çıkma bir modül bulup seninkindeki veriyi ona aktarabilirler.
Geçen yıl 2019 modelimde yaşadım aynısını, o filtreler polenle saç teliyle bile tıkanıyor tasarım hatası resmen. Modülü hemen söküp kurutman lazımdı, oksitlendiyse işin zor ama imkansız değil. Ben 30 liraya aldığım trombon temizleme fırçasıyla her ay kanalları açıyorum, servise o paraları yedirme hocam parça gelse bile yine tıkanacak orası.
P0606 veya benzeri iletişim hataları veriyordur o şimdi. Kartı söküp foto atarsan bakayım, yollar yandıysa bypass yapılır ama işlemci bittiyse yurt dışından getirtmekten başka çaren yok. Geçici olarak modülün fişlerini çek ki diğer aksamlara zarar vermesin.
Ben de 2022 model bakıyordum geçen hafta, bu kronik mevzuyu duyunca duraksadım. Parça tedarik sorunu Mazda'da iyice can sıkmaya başladı, geçen sene bir tanıdık arka stop için 3 ay bekledi. Bu BCM olayı sadece Mirai paketlerde mi var yoksa tüm ND kasalar mı böyle?