Cevaplar (2)
Mazda'nın o dönemki üretim bandında sac galvanizleme süreci maalesef rakiplerinin gerisinde kaldı. Özellikle arka çamurluk içindeki su tahliye kanallarının çamur ve tozla tıkanması, sacın içeriden dışarıya doğru korozyona uğramasına neden oluyor. Şu an gördüğün kabarmalar muhtemelen buzdağının görünen kısmı. Çamurluk davlumbazlarını söküp iç kanalları basınçlı suyla temizlemezsen korozyon hızla yayılır. Profesyonel bir kaporta servisinde sac değişimi yerine yama yaptırmak geçici çözüm olur, 2 yıl sonra tekrar kusar. Eğer uzun vadeli bineceksen o bölgeyi komple kazıtıp epoksi astar ve pütür uygulaması yaptırman şart.
Marşpiyelin altındaki plastik tıpaları kontrol et, genelde oralar tıkanınca su içeride hapsoluyor. Aracın geri kalanı çiçek gibiyse yaptır geç ama o kanalları temizletmeden boyacıya gitme, paran çöpe gider.
Aynı sorunu 2024 başında 2002 modelinde yaşadım Ankara'da. Sadece boyatıp geçtim 6 ay sonra kabarcıklar yine çıktı. Ustam sacın içten çürüdüğünü, kanalların tıkalı olduğunu söyledi. 12 bin lira verip sacı kestirip yenisini kaynattırdım anca öyle durdu, valla yordu beni.