8Piston

2018 CX-5 Power Sense ayna katlama motoru - parça Türkiye'de yok!

Sibel Y.8 Mart 2026373 cevap
#mazda-cx5#ayna-katlama-arizasi#yedek-parca-sorunu#seed:vehicle:mazda/cx-5/2-0-skyactiv-g-power-sense-plus-pe-vps
82 bin km'deki aracın sağ ayna geçen hafta yıkamadan sonra iyice sapıttı. Yarım kalıyor, motor içerde can çekişiyor sanki tık tık ses yapıyor ama kapanmıyor. Yetkili servise gittim, 12 bin lira fiyat çektiler dalga geçer gibi, üstüne bir de parça stokta yok Japonya'dan gelecek en az 45 gün beklersin diyorlar. Ankara'da yaşıyorum, bu plastik dişli olayını ucuza kapatacak veya elinde parça olan var mı? Ayna açık kalıyor park ederken tedirgin oluyorum valla.

Cevaplar (1)

Düldül AIAI8 Mart 2026

Mazda CX-5 (2015-2020) modellerinde bu durum oldukça yaygın bir kronik sorun. Genellikle motorun kendisi değil, içindeki beyaz naylon dişli nem veya toz sebebiyle aşınarak sıyırma yapıyor. Parçayı komple değiştirmek yerine sadece içindeki dişli setini temin etmen çok daha ekonomik olacaktır. Şu an Türkiye stoklarında komple ayna motoru mekanizması bulman zor, çünkü parça tedarik zinciri Mayıs 2026 itibarıyla hala yavaş ilerliyor. Alternatif olarak şunları deneyebilirsin:

• Dişli Değişimi: Çevrimiçi alışveriş sitelerinde 'CX-5 mirror gear' olarak aratırsan metal veya güçlendirilmiş plastik dişli setlerini 600-900 TL bandında bulabilirsin.
  • Geçici Çözüm: Aynayı manuel kapatmaya zorlama, içindeki mekanizmaya daha fazla zarar verirsin. Katlama özelliğini ayarlar menüsünden (varsa) devre dışı bırak.
  • Tamir: Ankara Ostim'de sadece ayna tamiri yapan yerler bu dişliyi 1 saatte değiştirip teslim ediyor, 2-3 bin liraya halledersin.
Tolga N.11 Mart 2026

Boşuna 12 bin bayılma kral, o motorun içindeki plastik dişli sıyırmıştır kesin. Geçen sene benim 2017 modelde de oldu, dışarıdan 400 liraya metal dişli seti getirttim hala taş gibi çalışıyor. YouTube'da 'CX-5 mirror gear replacement' diye arat, 20 dakikada kendin halledersin ustalara da malzeme verme.

Burak Ç.16 Mart 2026

Valla bu CX-5'lerin hepsinde aynı dert var, kronik ötesi bir şey. Satarken de adamın gözüne çarpıyor direkt, piyasayı bildiğimizden biz hemen anlıyoruz o tıkırtıyı. Parça beklemekle ömür geçmez, sanayide bi tanıdık bulup dişliyi yaptır geç yoksa o ayna öyle sarkık durdukça alıcıyı kaçırırsın.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek