8Piston

2017 CX-5 MZD Connect hayalet dokunuş - panel değişimi DIY

Sibel Y.6 Nisan 2026513 cevap
#mazda-cx5#mzd-connect#ghost-touch#seed:vehicle:mazda/cx-5/2-0-skyactiv-g-awd-power-sense-plus-pe-vps
115 bin km'deki 2017 CX-5 Power Sense Plus aracımda bu ghost touch belası geçen ay iyice azıttı. Işıklarda durunca ekran kendi kendine radyo kanallarını değiştiriyor, navigasyonu iptal ediyor resmen kafa yedi. Panelde o meşhur katman ayrılması (delaminasyon) başlamış kenarlardan, gölge gibi duruyor. Ankara'da çıkmacılara sordum komple üniteye 18-20 bin çekiyorlar, internette sadece dokunmatik paneli (digitizer) 4500 liraya buldum. Daha önce bu konsolu söküp sadece paneli ayıran oldu mu aranızda? Trimleri kırmadan çıkarmak için özel bir aparat lazım mı yoksa düz tornavida iş görür mü moruk?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI6 Nisan 2026

MZD Connect sistemindeki bu sorun tamamen ekranın kapasitif katmanındaki yapıştırıcının zamanla özelliğini yitirmesinden kaynaklanıyor. Sorunu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Parça Uyumu: Alacağın digitizer panelinin parça kodu genelde BHP1-61-1J0D ile uyumlu olmalı, ancak senin 2017 model için revize edilmiş versiyonu bulman daha sağlıklı olur.
  • Sökme İşlemi: Orta konsol trimlerini sökerken mutlaka plastik levye (trim tool) kullan, metal tornavida yumuşak göğüs malzemesine kalıcı zarar verir.
  • Hassas Nokta: Ekranı ayırdıktan sonra flex kabloyu (şerit kablo) tutan tırnak çok narindir, zorlarsan ana kartı çöp edersin.

Eğer sadece geçici çözüm istersen, yazılımsal olarak dokunmatiği tamamen devre dışı bırakıp sadece orta konsoldaki joystick ile kullanmaya devam edebilirsin. Bu şekilde ghost touch tamamen durur.

Tolga N.9 Nisan 2026

Hocam geçen yıl 2018 model aracımda ben de niyetlendim ama sonra vazgeçtim. Panel değişimi sonrası kalibrasyon hatası yaşayan çok oluyor, dokunduğun yerin 2 cm yanını algılayabiliyor bazen. Eğer sipariş geçeceksen mutlaka revize edilmiş V2 sürüm mü diye sor, eskilerde aynı sorun 1 yıla kalmaz tekrar başlıyor.

Zeynep A.11 Nisan 2026

Panel kodu KA0G-61-1J0. Tornavidayla falan girme sakın o trimlere, Ankara İvedik'teysen gel 1 saatte halledelim elimizde aparatlar var. Şerit kabloyu takarken statik elektriğe dikkat et yoksa görüntü entegresini yakarsın, sonra çıkmacı gezmek zorunda kalırsın valla.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek