Cevaplar (3)
Mazda CX-30 modellerinde bu katlanma sorunu dişli sıyırmasından kaynaklı kronik bir problem. Servis genelde tamir kitiyle uğraşmaz, ayna ünitesini komple değiştirmek ister. 22.500 TL Mayıs 2026 kur ve işçilik maliyetleriyle yetkili servis için şaşırtıcı değil ama sadece iç dişliyi değiştirerek maliyeti beşte birine düşürebilirsin. Sorun muhtemelen plastik dişlinin kırılması ve limit sensörünün aynanın kapandığını algılayamaması. Eğer motor yanmadıysa, sadece iç aksamı revize eden uzman bir elektrikçi bulman daha mantıklı. Yetkili serviste ısrarcı olursan 'iyi niyet garantisi' (goodwill) için bastırmanı öneririm, çünkü bu parça normal kullanım hatasıyla bozulacak bir şey değil.
Aynayı yaptırmadan satmaya kalksan alıcı direkt 40 bin kırar fiyattan, haberin olsun. CX-30 piyasası zaten hassas, böyle ufak tefek elektronik arızalar mide bulandırıyor. Ankara İvedik'te bir çocuk var sadece Mazda aynası yapıyor, ona bi sor istersen yarı fiyatına halleder.
Kardeş boşuna o parayı verme, parça kodu GBY1-69-122 falan olması lazım ama Mazda o dişliyi tek satmıyor. İnternette tamir kitleri var 1800-2000 liraya pirinç dişli satıyorlar. Geçen sene 2020 model aracımda kendim söktüm, 1 saat sürmüyor değişimi, YouTube'da videosu da var.
22 bin ne abi şaka mı yapıyorlar... 2025 yazında benim sağ ayna aynısını yaptı, İzmir'de özel serviste 4500 liraya motoru revize ettiler taş gibi oldu. Yetkili servis her zaman en kolayı seçip komple parça kiti itelemeye çalışıyor, sakın düşme o tuzağa valla paranı çöpe atarsın.