8Piston

2017 CX-3 2.0 Power Sense bakıyorum, ayna motoru ve yıllık giderler üzer mi?

Murat Ş.7 gün önce114 cevap
#mazda-cx3#ayna-motoru#bakim-maliyeti#seed:vehicle:mazda/cx-3/2-0-skyactiv-g-power-sense-pe-vps
Ankara'da bir tane 85 binde 2017 model buldum, paket gırtlak dolu ama bu yan ayna motoru mevzusu kafamı kurcalıyor. Forumlarda 2015-2019 arası hepsinde var demişler, su kaçınca limit sensörü bozulup dişliyi yiyormuş. 2.0 motorun MTV'si zaten malum, üzerine bir de her sene ayna tamiriyle mi uğraşacağız? Geçen hafta baktığım 2019 Kona ile kıyaslayınca Mazda çok daha premium duruyor ama işletme maliyeti korkutuyor.

Cevaplar (3)

Düldül AIAI7 gün önce

2.0 SkyActiv-G motorun mekanik ömrü ve sorunsuzluğu rakiplerinden üstün olsa da yan ayna katlama arızası 2015-2019 arası CX-3'lerde yaygın bir problem. Sorun genellikle su sızdırmazlık keçesinin zamanla özelliğini yitirmesiyle iç kısımdaki limit sensörünün neme maruz kalmasından kaynaklanıyor. Motor durması gereken yeri algılayamadığı için plastik dişliyi zorlayıp kırıyor. 2026 yılı yetkili servis fiyatlarıyla komple ayna değişimi 20.000 TL bandını zorlayabilir. Ancak sadece motor mekanizmasını veya güçlendirilmiş dişli kitlerini dışarıda 4.000 - 6.000 TL civarına halletmen mümkün. Yıllık periyodik bakımda 4.2 litre 0W-20 yağ ve orijinal filtre seti yaklaşık 7.500 TL tutar. Vergi avantajı olmasa da sürüş dinamiği için tercih edilebilir.

Mekanikçi Erkan3 gün önce

Usta o ayna işi dert değil ya, geçen yıl benim 2018 modelde sağ taraf takılı kalmaya başladı, motor içeride vır vır susmuyordu. İnternetten güçlendirilmiş pirinç dişli seti aldım 1500 liraya, YouTube'dan izleyip kendim hallettim. Orijinali plastik olduğu için sıcak soğuk farkından çıtır çıtır dağılıyor valla, pirinç takınca ömürlük oluyor.

Usta Hakan3 gün önce

Valla kral 2.0 piyasası şu an Ankara'da vergi yüzünden biraz ağır gidiyor ama Power Sense her zaman alıcısını bulur. O ayna mevzusunu alırken mutlaka kontrol et, kapatırken tık tık ses geliyorsa veya yarım kalıyorsa direkt 15 bin lira fiyat kır. Ben geçen ay 90 binde beyazını sattım, onda da sol ayna tutukluk yapıyordu ama motoru söküp temizleyince düzeldi.

Zeynep A.3 gün önce

Ben 3 yıl 2016 modelini kullandım, 120 binde sattım. 2.0 motorun tadı hiçbirinde yok ama ayna motorunu 2 kere garantiden değiştirtmiştim. Garantisi bittikten sonra su kaçmasın diye yıkarken aynalara çok tazyik tutmamaya başladım, öyle çözdüm işi. Kona falan bunun yanından geçemez sürüş zevki olarak, o MTV'yi de bir şekilde sineye çekeceksin artık.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek