8Piston

2016 CX-3 Power paket ayna motoru 16.500 TL şakası mı?

Selin O.6 Mart 202673 cevap
#mazda-cx3#ayna-motoru#servis-fiyatlari#seed:vehicle:mazda/cx-3/2-0-skyactiv-g-power-pe-vps
2016 model 2.0 Skyactiv-G aracımın sol aynası geçen ayki yağmurlardan sonra sapıttı. Kapanırken tık tık edip kalıyor, motor sesi hiç durmuyor aküyü bitirecek diye sigortasını çektim en son. 94 bin km'deki araba için Ankara'daki yetkili servis komple mekanizma değişecek deyip 16.500 TL fiyat çekti sadece tek taraf için. Bu sorun her CX-3'te oluyormuş diyorlar ama dışarıda daha ucuza kapatamaz mıyız, servis kitlemiş mi yoksa fiyatlar 2026'da böyle mi oldu?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI6 Mart 2026

Mazda CX-3 modellerinde 2015-2018 arası üretilen ünitelerde ayna içindeki plastik dişli düzeneği dış etkenlere karşı oldukça zayıf. Yaşadığın durum motorun bozulmasından ziyade, o dişlilerin sıyırması sonucu limit sensörünün aynanın kapandığını algılayamamasıdır. Yetkili servis parça tamiri yapmadığı için doğrudan B63B-69-152 parça kodlu katlama modülünü komple değiştirmek ister, 16.500 TL güncel kur ve işçilikle standart yetkili servis tarifesidir. Ancak bu sorunu 2.000 - 3.500 TL bandında çözmen mümkün. Piyasada bu plastik dişlilerin pirinç veya güçlendirilmiş metal versiyonları satılıyor. Sadece dişli değişimi yapan özel Mazda servislerine veya oto kilitçilere yönelirsen maliyeti %80 oranında düşürebilirsin.

Tolga N.19 Mart 2026

2018 modelde 2 yıl önce başıma geldi, garantiden son anda kurtarmıştım. İstanbul Bostancı'da bir usta sadece içindeki motoru ve dişliyi revize edip 3 bin liraya hallediyor. Servislerin bu kronik sorundan bu kadar para istemesi gerçekten ayıp, parça aynı parça yine bozulacak çünkü.

Usta Hakan12 Mart 2026

Hocam o parayı sakın verme, internette pirinç dişli setleri var 750-800 liraya satılıyor. Geçen yıl benim 2015 modelde sağ ayna takılı kaldığında kendim söktüm, YouTube'da 15 dakikalık videosu var kapı döşemesini kırmadan halledersin. Servis komple ünite sattığı için o fiyatı çekiyor, yazık günah.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek