Cevaplar (2)
Mazda CX-3 modellerinde 2015-2018 arası üretilen ünitelerde ayna içindeki plastik dişli düzeneği dış etkenlere karşı oldukça zayıf. Yaşadığın durum motorun bozulmasından ziyade, o dişlilerin sıyırması sonucu limit sensörünün aynanın kapandığını algılayamamasıdır. Yetkili servis parça tamiri yapmadığı için doğrudan B63B-69-152 parça kodlu katlama modülünü komple değiştirmek ister, 16.500 TL güncel kur ve işçilikle standart yetkili servis tarifesidir. Ancak bu sorunu 2.000 - 3.500 TL bandında çözmen mümkün. Piyasada bu plastik dişlilerin pirinç veya güçlendirilmiş metal versiyonları satılıyor. Sadece dişli değişimi yapan özel Mazda servislerine veya oto kilitçilere yönelirsen maliyeti %80 oranında düşürebilirsin.
2018 modelde 2 yıl önce başıma geldi, garantiden son anda kurtarmıştım. İstanbul Bostancı'da bir usta sadece içindeki motoru ve dişliyi revize edip 3 bin liraya hallediyor. Servislerin bu kronik sorundan bu kadar para istemesi gerçekten ayıp, parça aynı parça yine bozulacak çünkü.
Hocam o parayı sakın verme, internette pirinç dişli setleri var 750-800 liraya satılıyor. Geçen yıl benim 2015 modelde sağ ayna takılı kaldığında kendim söktüm, YouTube'da 15 dakikalık videosu var kapı döşemesini kırmadan halledersin. Servis komple ünite sattığı için o fiyatı çekiyor, yazık günah.