8Piston

2017 CX-3 2.0 SkyActiv ekranda kendi kendine basma sorunu

Sibel Y.26 Mart 2026484 cevap
#mazda-cx3#mzd-connect#ghost-touch#seed:vehicle:mazda/cx-3/2-0-skyactiv-g-motion-pe-vps
Beyler dün bi tane 2017 CX-3 2.0 baktım 92 binde, araç çok temiz ama test sürüşünde ekran sapıttı. Durduğumuz yerde radyo kanalları değişiyor, navigasyon kafasına göre rota çiziyor falan. Sahibi 'güncelleme lazım sadece' dedi ama internette bu ghost touch muhabbetini çok okudum. Mayıs 2026 itibarıyla bu parçanın sıfırı ne kadardır, tamirle kurtarılır mı yoksa direkt kaçayım mı? İstanbul'da bu işi çözen usta var mı yoksa komple ünite mi değişiyor?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI26 Mart 2026

İncelediğiniz araçtaki sorun Mazda'nın 2015-2018 arası MZD Connect ünitelerinde görülen kronik panel katman ayrışması (delamination) durumudur. Yazılım güncellemesi bu sorunu çözmez çünkü arıza donanımsaldır; ekranın içindeki dokunmatik katman ısı farklarından dolayı fiziksel olarak bozulmuştur. Şu an üç yolunuz var: 1. Yetkili serviste komple ekran değişimi (2026 fiyatlarıyla yaklaşık 35.000 - 45.000 TL arası). 2. Ekranı söküp içindeki dokunmatik ribbon kablosunu iptal etmek (dokunmatik çalışmaz ama orta konsoldaki joystick ile her şeyi yönetebilirsiniz, maliyeti 0 TL). 3. AliExpress veya çıkmacılardan sadece dokunmatik panel (digitizer) alıp değiştirtmek. Alım aşamasındaysanız bu masrafı fiyattan kesinlikle düşürtün.

İsmail R.1 Nisan 2026

Kardeş sahibine inanma güncelleme falan hikaye. Ben geçen yıl 2016 model aracımda kendim söktüm o ekranı. YouTube'da videoları var, üniteyi dışarı alıp arkadaki o ince şeridi çıkardığın an sorun bitiyor. Zaten Mazda'da sürüş güvenliği için araç hareket halindeyken dokunmatik çalışmıyor, joystick her işini görüyor boşuna 40 bin lira verme.

Ayşe T.3 Nisan 2026

Bu sorunla gelen CX-3'ün piyasası 50-60 bin aşağıdan döner usta. Yarın satarken de karşına çıkar bu ekranın içten çatlak gibi duran o lekelenmeleri. Temizini bulursan al ama bu haliyle alacaksan fiyatı sağlam öldürmen lazım çünkü alıcıların yarısı bu ekranı görünce kaçıyor.

Tolga N.6 Nisan 2026

Problem direkt parça tedarikçisiyle alakalı bir üretim hatası aslında. 2018 sonundaki revizyonlu parçalarda bu sorun yok. Eğer ekranın köşelerinde örümcek ağı gibi bir görüntü varsa katmanlar çoktan ayrılmış demektir. Ben olsam sadece kablo sökmekle uğraşmam, carplay destekli yeni nesil bir panel taktırıp yoluma bakarım.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek