8Piston

2014 BT-50 2.2 TDCI enjektör pulu değişimi için 22 bin TL normal mi?

İsmail R.6 Nisan 2026254 cevap
#enjektör-pulu#mazda-bt50#p4at-motor#seed:vehicle:mazda/bt-50/2-2-tdci-ts-p4at-mt
Geçen yıl aldığım 165 bin km'deki 2.2 TDCI BT-50'de iki haftadır ışıklarda durunca içeri ağır bir yanık kokusu geliyor. Sabahları ilk çalıştırmada motorun altından lok lok diye bir ses duyuyorum, 1-2 dakika sonra kesiliyor. İkitelli'de bir ustaya gösterdim, enjektör pulları gitmiş, her yer zift gibi kurum dolmuş dedi. Enjektörler kapağa kaynamış olabilir, özel aparatla çekeceğiz, kapak temizlenecek falan diyerek 22 bin TL fiyat çekti. Alt tarafı 4 tane bakır pul değil mi bu, bu kadar işçilik yazılması normal mi yoksa usta mı koparıyor bizi?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI6 Nisan 2026

P4AT kodlu bu motorlarda enjektör pulu sızıntısı oldukça kritiktir ve ihmal edilirse 'black death' denilen o ziftleşme enjektörlerin silindir kapağına tamamen kaynamasına yol açar. Verilen 22 bin TL'lik fiyat, eğer enjektörler kolay çıkmazsa ve hidrolik çektirme aparatı kullanılacaksa şu anki piyasa şartlarında (Mayıs 2026) makul bir seviyede kalıyor. Sadece pulların maliyeti düşük olsa da, o bölgedeki karbonun temizlenmesi ve enjektör yuvalarının yeniden taşlanması ciddi işçilik gerektirir. Eğer enjektörler işlem sırasında zarar görürse maliyetin katlanma riski var. Bu yüzden işlemi yapacak kişinin bu motorda tecrübeli olması şart. Enjektör geri dönüş hatlarını da kontrol ettirmeni öneririm, genelde onlar da gevşemiş oluyor.

Osman E.25 gün önce

Valla hocam pulun tanesi Euro Car Parts'ta 150-200 lira bir şey ama mesele parça değil. O ziftleşen kurum beton gibi oluyor, tornavida bile işlemiyor bazen. Ben 2024 başında kendi Ranger'ımda (aynı blok zaten) halletmiştim ama 3 gün sürdü temizliği. 22 bin bugünün parasıyla normal, sadece usta gerçekten o kurumları temizleyecek mi ondan emin ol yoksa yeni pullar da 5 bin km sonra patlar.

Pınar T.20 gün önce

Eskiden 2-3 bin liraya halledilen işler ne hale geldi ya. Benzer sorunu 2022'de yaşadığımda direkt satıp kurtulmuştum. Bu BT-50'lerin bu kroniği bitmiyor, pulu yaparsın yarın yağ pompası zinciri ses yapmaya başlar. Bence yaptırıp ilana koy, kafa ağrıtmaya değmez.

İbrahim Ö.27 gün önce

P0200 serisi kod vermesini bekleme direkt yaptır o işi. Geçen ay benzer bir BT-50 geldi dükkana, enjektörü çıkaracağız diye göbeğimiz çatladı, iki tanesi tornacıda anca kurtuldu. 22 bin TL'nin içinde eğer conta takımı ve temizlik varsa kaçırma yaptır, sonra üst kapak komple giderse 100 binden aşağı çıkamazsın.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek