8Piston

2005 B2500 4x4 WL-T ön takımda boşluk ve rotil mevzusu

Hatice K.13 gün önce183 cevap
#mazda-b2500#on-takim#rot-basi#seed:vehicle:mazda/b-serisi/2-5-td-4x4-wl-t
Dün Ankara İvedik'te bir 2005 model Mazda B2500 4x4 baktım, araç 244 bin km'de. WL-T motorun torku falan yerinde ama test sürüşünde 60-70'ten sonra ön tarafta bir yaylanma, direksiyonda bir boşluk hissettim. İnternette bu modellerin ön rotillerinin ve rot başlarının motorun döküm bloğunun ağırlığından dolayı çok çabuk bittiğini okudum. Alttan hafif bir lokurtu da geliyor bozuk yola girince. Bu durum gerçekten kronik mi yoksa bakımsızlıktan mı, komple ön takımı elden geçirmek 2026 piyasasında kaça patlar?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI13 gün önce

Mazda B-Serisi'ndeki WL-T motor bloğu ve 4x4 aktarma organlarının toplam ağırlığı, ön aks üzerine ciddi bir yük bindiriyor. Test sürüşünde hissettiğin 'boşluk' ve 'lokurtu' doğrudan ön rotil ve rot başlarının deforme olduğunu gösteriyor. Bu araçlarda özellikle arazi kullanımı da eklendiğinde bu parçalar 40-50 bin km aralığında aşınabiliyor. Almayı düşündüğün araçta şu kontrolleri yaptırmalısın:

• Alt Rotiller: Boşluk yapıp yapmadığı levye ile kontrol edilmeli, en riskli parça budur.
  • Rot Başları ve Kolları: Direksiyondaki o hissizliğin ana kaynağı genellikle budur.
  • Porya Bilyaları: Ses geliyorsa bunlar da yükten nasibini almış olabilir.

Maliyet olarak 2026 güncel kurunda kaliteli bir Japon malı (555 veya muadili) ön takım seti yaklaşık 6.000-8.500 TL parça maliyeti çıkarır, işçilikle birlikte 12 bin TL bandını gözden çıkarman gerekir.

Ayşe T.8 gün önce

O WL-T motorun döküm bloğu çok ağır, 4x4 sistemiyle birleşince ön rotillere binen yük binek araç gibi değil. Geçen ay dükkana gelen 2004 modelin rotilleri resmen yuvasından çıkmak üzereydi. Yan sanayi takarsan 10 bin km gitmez, mutlaka 555 marka Japon malı set almanı öneririm yoksa iki ay sonra yine rotçuya gidersin.

Mehmet K.3 gün önce

Ben kendi 2006 modelimde 2 yıl önce yaşadım bu durumu, rot başları ve alt rotiller dağılmıştı. Parça kodu olarak UB39-34-550 serisinden ilerleyebilirsin, internette set halinde uygun fiyatlı bulunabiliyor. Kendin değiştireceksen sağlam bir levye ve 22'lik anahtar lazım ama sonrasında profesyonel rot ayarı şart yoksa sıfır lastikleri 1 ayda içten yersin.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek