Cevaplar (2)
Mazda FS motorlarda S3 veya S5 tipi distribütörlerde bu sorun ısı tahliyesi yetersizliğinden kaynaklanır. Modülü tek başına değiştirmek teknik olarak mümkün ancak hassas bir operasyon. İçerideki modülü (genellikle Mitsubishi J845 kodludur) çıkarırken vidaların korozyona uğramış olma ihtimali çok yüksek, uygun uçlu tornavida kullanmazsan başlarını sıyırırsın. En kritik nokta modülün altına süreceğin termal macun; eğer kaliteli bir macun kullanmazsan yeni modül de bir ay içinde yanar. Rotor milini sökmeden önce mutlaka bir işaret koy, milin pozisyonu ateşleme sırası için hayati. Ayrıca hazır açmışken distribütör keçesini de kontrol et; içeri yağ sızıyorsa modülün ömrünü bitiren asıl sebep odur.
Boşuna modülle uğraşma derim, 290 bin devirmiş araba o distribütörün içindeki okuyucu sensörler de artık yorulmuştur. Ben 2024'te komple distribütörü değiştirdim kafa rahatladı. Modülü değiştiriyorsun 3 ay sonra bobin patlıyor, yine aynı rezillik. Yolda kalmanın stresi 3-5 bin liradan daha pahalı valla moruk.
Hocam geçen yıl 2025 sonuna doğru benim 626'da aynı rezilliği yaşadım, modül kodu J170 de olabilir kontrol et. Sökerken o incecik vidalara dikkat et, ben birini kırdım matkapla çıkarmak zorunda kaldım kafam patladı. Termal macun olarak bilgisayarcıdan MX-4 falan al, içinden çıkan dandik şeye güvenme.