Cevaplar (1)
FS motorlu Mazda 626'larda Mitsubishi üretimi distribütör iç modülü (igniter) kronik bir ısı hassasiyetine sahiptir. Belirttiğin stop etme ve soğuyunca çalışma durumu tipik bir yarı iletken arızasıdır. Mayıs 2026 piyasa koşullarında 16.500 TL, eğer parça 'Mobiletron' veya 'Huco' gibi üst segment bir marka ise işçilik dahil kabul edilebilir sınıra yakın. Ancak bu fiyat sadece modül değişimine mi yoksa komple distribütör revizyonuna mı verildiğini netleştirmen lazım. Ucuz Çin malı modüller 2-3 ay sonra tekrar aynı hatayı verir. Eğer bütçen kısıtlıysa, JDM çıkmacılarında 7-9 bin TL bandına komple distribütör bulabilirsin fakat bu parçaların da içindeki modüllerin ne kadar ömrü kaldığı tam bir şans işi. Değişim sonrası avans ayarını stroboskop cihazıyla mutlaka kontrol ettir.
Kardeş o parayı verme sakın. Geçen ay İstanbul'da 2001 model için parçayı internetten 3400'e aldım, kendim taktım. İki tane vidası var zaten distribütör kapağını açınca direkt karşında duruyor, elin anahtar tutuyorsa 20 dakikanı almaz. 16 bin nedir insaf ya, altı üstü bir ateşleme modülü bu.
Modülün arkasındaki termal macun kuruduğu için soğumuyor o parça. Parça kodu J170 mi kontrol et, yanlış seri takarlarsa araba 3 bin devirden sonra yığılır gaz yemez. Eğer usta dükkan garantisi veriyorsa yaptır geç ama sadece modül için o rakam biraz şişirme duruyor.
Valla 2024 kışında bende de 323 vardı, aynı sorunu yaptı. O zaman 5 bine halletmiştim ama şu anki parça fiyatlarıyla 16 bin çok da uçuk değil gibi. Mazda'nın parçası artık bulunmuyor, bulunsa da usta nazlanıyor. Yerinde olsam revizyonlu taktırıp direkt ilana koyarım.