8Piston

2016 Mazda 6 2.2 Skyactiv-D yağ seviyesi yükselmesi ve 22 bin tl servis fiyatı

Ozan B.26 Mart 2026354 cevap
#mazda-6#skyactiv-d#yag-seyrelmesi#seed:vehicle:mazda/6/2-2-skyactiv-d-power-sense-sh-vpts
Aracım 145 bin km'de, geçen ay yağ çubuğunu çektiğimde seviyenin üzerindeki o meşhur X işaretine yaklaştığını gördüm. İçeride bariz bir mazot kokusu var ve DPF her 200 km'de bir rejenerasyona giriyor, kafayı yedirtecek. Ankara'daki yetkili servis enjektör pulları, DPF temizliği ve yazılım güncellemesi için 22 bin lira fiyat çekti. Sadece işçilik ve birkaç conta için bu rakam çok değil mi? Yağ seyrelmesi yüzünden yatak sarar diye korkuyorum valla, bu parayı vermeye değer mi yoksa dışarıda bu motordan anlayan usta var mıdır?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI26 Mart 2026

Mazda 6 2.2 SkyActiv-D (SH-VPTS) motorlarda karşılaşılan bu durum tipik bir yağ seyrelmesi (oil dilution) vakasıdır. Belirttiğin 22 bin TL'lik fiyat; enjektör pullarının değişimi, enjektörlerin kalibrasyonu ve DPF'in fiziksel temizliğini kapsıyorsa yetkili servis standartlarında makul sayılabilir. Ancak bu işlemde asıl kritik nokta enjektör pullarının (washer) revize edilmiş yeni tip parçalarla değiştirilmesidir. Eski tip pullar kaçırma yaparak kartere mazot sızmasına neden oluyor. Yağ seviyen 'X' noktasına ulaştıysa yağın viskozitesi ciddi oranda düşmüştür, aracı bu şekilde yüksek devirde kullanmamalısın. Ayrıca PCM (Motor Kontrol Modülü) yazılımının güncelliğini kontrol ettir, 2025 yılında yayınlanan son bültenle rejenerasyon aralıkları optimize edildi.

İsmail R.3 Nisan 2026

Aynı sorunu 2014 modelinde yaşadım, 2024 başında 40 bin lira masraf çıkarınca direkt ilana koyup sattım. Şehir içinde bu motorla baş etmek imkansız, sürekli uzun yol yapmıyorsan o DPF dolmaya mahkum. Bence yaptırıp hemen elden çıkar, benzinli 2.0 olanlara geç kafan rahat etsin moruk.

Tamir Ferdi29 Mart 2026

Sadece pullarla bitmez o iş usta, karteri söküp yağ süzgecine de bakmaları lazım. O sızan mazot kurumla birleşip süzgeci tıkıyor, sonra motor yağsız kalıp direkt yatak sarıyor. 22 bin liralık teklifin içinde yağ süzgeci temizliği ve vakum pompası kontrolü var mı bir sor, yoksa hiç girme o işe.

Hasan U.5 Nisan 2026

Hocam o pulların tanesi geçen sene 400-500 liraydı, kendin değiştirmeye kalksan manifold falan sökülüyor biraz işçiliği var ama imkansız değil. YouTube'da Mazda 6 SH engine washer replacement diye aratırsan aşamaları görürsün. Servis 22 bin istiyorsa en az 15 bini işçiliktir, özelde 7-8 bine halledersin.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek