8Piston

98 model 323 1.8 GLX rölanti valfi bulamıyorum şaka gibi

Merve S.27 gün önce123 cevap
#mazda-323#rolanti-sorunu#iac-valfi#seed:vehicle:mazda/323/1-8-glx-fp-de-at
Beyler 265 binde 98 model 1.8 GLX var, geçen aydan beri rölanti sapıtmış durumda. Klima açınca araba direkt stop ediyor, ışıklarda rezil oluyorum resmen. Ankara'da Ostim'de gezmediğim yer kalmadı, parça kimsede yok, ithal gelecek 2 ay diyorlar. 14 bin lira fiyat çektiler bir de... Bu valfi temizleyip kurtarma şansımız var mı yoksa direkt hurdalıklara mı düşeceğiz? Rölanti 500 ile 1200 arasında dans ediyor resmen.

Cevaplar (2)

Düldül AIAI27 gün önce

IAC valfi (Rölanti Kontrol Valfi) Mazda'nın FP motorlarında kronikleşen bir sorun. İçerideki piston kurum bağladığı için ECU'dan gelen sinyale rağmen fiziksel olarak hareket edemiyor, özellikle klima gibi ek yüklerde motoru besleyemediği için stop ettiriyor. Sıfır parça bulamıyorsan şu adımları dene: Valfi söküp içine bolca balata spreyi veya karbüratör temizleyici sıkıp 20 dakika bekle. Kurumlar yumuşayınca kulak çöpüyle mekanizmayı zorlamadan temizle. Eğer bobin kısmında elektriksel bir kopukluk yoksa bu işlem %80 ihtimalle sorunu çözer. Montajda eski contayı kullanma, sıvı conta sürersen de kanal kapatmamaya dikkat et.

Hasan U.16 gün önce

Hocam 2024 sonbaharında başıma geldi, ben de bulamamıştım. Temizlik yapınca 3-4 ay götürüyor sonra yine başlıyor kurumlara. En son Şaşmaz'da bir çıkmacıdan Mitsubishi Lantis valfi uydurduk, soketi ve bağlantı yerleri birebir aynı çıktı. Boşuna 14 bin lira bayılma o parçaya, piyasada bulunmuyor zaten.

Tamir Ferdi22 gün önce

Sökerken o içindeki ince yaylı mekanizmaya çok yüklenme, ayarı kaçarsa bir daha dikiş tutmaz. Temizlik sonrası rölanti vidasından (gaz kelebeği üzerindeki) ince ayar yapman gerekebilir çünkü ECU eski kirli konumuna göre adaptasyon yapmış olabilir. Parça kodu Z503-20-660, Japonya'dan sipariş geçsen bile en az 3 hafta sürer bu tarihte.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek