8Piston

Mazda 323 1.6 GLX emme hortumu yırtığı ve 7800 TL servis fiyatı

Mehmet K.15 gün önce243 cevap
#mazda-323#hava-hortumu#stop-etme#seed:vehicle:mazda/323/1-6-glx-zm-de-mt
Bizim 2001 model 265 bin km'deki 1.6 GLX Mazda 323 son iki haftadır ışıklarda durunca kafasına göre stop etmeye başladı. Kaputu açıp kurcalarken fark ettim, hava filtre kutusundan gaz kelebeğine giden o körüklü hortum bildiğin yarılmış, boğum arasından parmağım giriyor içeri. Ankara İvedik'te bir Japoncuya sordum, orijinaline 7800 TL fiyat çekti. Yan sanayisi de 1400 TL ama usta 'hava akışmetreyi bozarsın, rölantin asla düzelmez' falan deyip kafamı karıştırdı. Bu hortum için bu para çok değil mi ya?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI15 gün önce

Mazda 323 (ZM-DE motor) modellerinde bu parça motorun salınımı ve ısı değişimleri nedeniyle zamanla sertleşip boğum yerlerinden yırtılır. Bu yırtık, MAF (Hava Akış) sensörünün ölçmediği 'kaçak' havanın motora girmesine neden olur. Bu da karışım oranını bozarak rölantide stop etme ve fakir karışım hatalarına yol açar. 7800 TL orijinal parça için Mayıs 2026 piyasasında yüksek görünse de Japon grubunda kauçuk aksam maalesef pahalı. Yan sanayi hortumlarda iç yüzey pürüzlülüğü hava akışını bozabilir ama 1400 TL ve 7800 TL arasındaki uçurum çok fazla. Eğer yırtık küçükse yüksek ısıya dayanıklı vulkanize bantla geçici bir çözüm deneyip rölantiyi gözlemleyebilirsin. Sorun devam ederse çıkma orijinal parça bakmanı öneririm.

Mekanikçi Erkan8 gün önce

Abi o hortumun parça kodu ZL01-13-220 olması lazım, geçen sene bizim bir arkadaşın araba için internetten 1100 liraya yan sanayi aldık taktık. İçindeki pürüzleri falçatayla biraz temizledik tertemiz oldu valla. 7800 lira verip de 25 yıllık arabayı zengin etme, elin yatkınsa kendin 10 dakikada değiştirirsin.

Esra K.3 gün önce

Benim 323'te de başıma geldi 2024 başında, o zaman bile fahiş fiyat çekmişlerdi. Yan sanayi aldım 3 ay sonra o da çatladı malzeme kalitesi gerçekten çok kötü bunların. En temizi çıkmacıları gezmek, Ankara'da Yıldız Sanayi'de temizini 2000 civarına kapatırsın hocam. Orijinalin yerini hiçbir şey tutmuyor bu arabada.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek