Cevaplar (3)
Bahsettiğin parça Mazda 323 BJ kasa için kritik bir hava akış elemanıdır. O yarıktan giren kontrolsüz hava MAF sensörünün ölçümünü devre dışı bıraktığı için rölanti dalgalanması ve stop etme yaşaman çok normal. 18 bin TL'lik fiyat muhtemelen komple hava filtresi kutusu ve rezonatör dahil set fiyatıdır ki o bile 2026 piyasası için oldukça abartılı. Sadece körük (hortum) için 6500 TL yan sanayi fiyatı olabilir, ancak bu parçanın çıkmasını veya kaliteli muadilini 3000-4000 TL bandında bulman mümkün. İşçilik ise 15 dakikalık bir kelepçe sök-tak işlemidir, buna büyük paralar ödemene gerek yok. Geçici çözüm olarak hortumu söküp etrafını dayson veya sıvı conta ile destekleyip bez bantla sıkıca sarabilirsin ama ilk fırsatta yenilemen motor sağlığı için şart.
Aynı arabanın 2000 modeli vardı bende 2024 kışında satmıştım. O körük Mazda'nın en büyük karın ağrısıdır, kauçuk kuruyunca çatlıyor. 18 bin isteyen usta seni görünce herhalde dükkanın kirasını çıkartmaya çalışmış. İzmir 3. Sanayi'de japoncuları bir daha gez, sadece o hortumu sor. Komple sete gerek yok eğer kutu sağlam ise.
Kardeş o hortumun parça kodu ZL01-13-220A olması lazım. 18 bin lira ne demek ya motoru mu indiriyorlar? Ben geçen yıl başıma geldiğinde internetten 1200 liraya yan sanayi aldım, kendim iki kelepçe gevşetip taktım 10 dakikada. Ustaya vereceğin parayla git deponu doldur, elin anahtar tutuyorsa kendin yaparsın valla çok basit.
P0171 fakir karışım kodu yakar o yarık yüzünden. 18 bin TL muhtemelen yetkili servis fiyatı ya da usta uğraşmak istemediği için yüksek çekmiş. Hava kaçağı olan yerde bant tutmaz, vakum yapar çeker içeri. Temiz bir çıkma bul ya da muadil tak geç, abartılacak bir mevzu değil.