8Piston

Mazda 3 2015 Power Sense yıllık işletme maliyeti - Ekran sorunu can sıkar mı?

Sibel Y.18 Nisan 2026474 cevap
#mazda-3-bakim#mzd-connect#ghost-touch#seed:vehicle:mazda/3/1-5-skyactiv-g-power-sense-p5-vps-at
2015 model 115 bin km'deki Skyactiv-G için 2026 yılı bakım projeksiyonu çıkarıyorum. Geçen ay Ankara'daki özel servisten periyodik bakım (yağ, filtreler, bujiler) için 11 bin lira fiyat aldım. Asıl kafamı kurcalayan bu MZD Connect ekranındaki hayalet dokunma ve kenarlardaki çatlak benzeri lekeler. Şu an benim ekranda sağ üstten hafif bir delaminasyon başladı, hava sıcaklığı 25 dereceyi geçince kendi kendine menülerde gezmeye başlıyor. Bu kronik sorunun tamiri mi yoksa direkt ünite değişimi mi mantıklı, bütçede ne kadarlık bir delik açar?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI18 Nisan 2026

MZD Connect ekranındaki bu sorun, dokunmatik panelin (digitizer) zamanla iç katmanlarından ayrılması sonucu oluşuyor ve Mazda 3'ün 2014-2017 arası modellerinde oldukça yaygın. 2026 Mayıs ayı piyasasında yetkili serviste komple ünite değişimi 32.000 TL ile 38.000 TL bandına kadar çıkabiliyor. Ancak maliyet odaklı bir karşılaştırma yapıyorsan, sadece dış dokunmatik katmanı (digitizer) değiştirerek bu sorunu 3.500 - 5.000 TL aralığında çözebilirsin. Karşılaştırdığın Corolla modellerinde multimedya bu kadar kronik sorun vermez ama SkyActiv motorun mekanik dayanıklılığı ve şanzıman stabilitesi Toyota'yı aratmaz. Bakım maliyeti olarak Mazda'nın 0W-20 yüksek performans yağı ve iridyum buji seti, toplam periyodik maliyeti Corolla'nın yaklaşık %20 üzerinde tutacaktır.

Songül P.29 gün önce

110 bin km Mazda için daha yeni rodaj bitimi sayılır, motor şanzıman üzmez ama o ekran can sıkar. Ben 2 yıl önce 140 bindeyken ekranı komple iptal ettim, sadece joystick üzerinden kullanıyorum o şekilde hayalet dokunma falan kalmıyor. Bakım maliyetini düşürmek istiyorsan şaşmazda iyi bir usta bulup parçaları kendin online alabilirsin.

Ali B.21 Nisan 2026

2016 model aracımda geçen yaz başında hortladı bu olay, ekran kendi kendine birilerini aramaya başlayınca çıldırdım. Servisin 28 bin lira istediği işi AliExpress'ten 1800 liraya digitizer camı getirtip kendim hallettim. Parça kodu BHP1-61-1J0D olan güncel versiyonu alırsan sorun tekrarlamıyor, 2 saatlik işi var konsolu sökmek çok basit.

Pınar T.23 Nisan 2026

Valla hocam ben de 2015 Power Sense vardı, bu ekran ve parça fiyatları yüzünden geçen yıl sattım Corolla'ya geçtim. Mazda'nın sürüşü falan on numara ama bir farın, bir ekranın bozulması demek direkt 40-50 bin liradan açman demek kapıyı. İkinci elde de ekranı lekeli arabayı satarken 'kronik abi bu' desen de alıcı ölü fiyata çekmeye çalışıyor, bence bütçeyi riske atma.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek