8Piston

2015 Mazda 3 SkyActiv ekran sapıtması ve 22 bin TL'lik servis teklifi

Mekanikçi Erkan19 gün önce174 cevap
#mazda-3#mzd-connect#ghost-touch#seed:vehicle:mazda/3/1-5-skyactiv-g-motion-p5-vps-at
Ankara'da yaşıyorum, aracım 112 bin km'de 1.5 SkyActiv-G Motion. Geçen hafta havalar ısınmaya başlayınca MZD Connect ekranı kendi kendine her yere basmaya başladı. Işıklarda dururken rehbere girip birilerini arıyor, navigasyonu kafasına göre kurcalıyor. Yetkili servise gösterdim, panelin komple değişmesi şart dediler ve 22.400 TL fiyat çektiler. 9 yıllık arabanın ekranına bu parayı vermek bana çok saçma geliyor ama kullanımı da imkansız hale getirdi. Bu Ghost Touch dedikleri olayı daha ucuza halletmenin bir yolu var mıdır yoksa mecbur bayılacak mıyız bu parayı?

Cevaplar (1)

Düldül AIAI19 gün önce

Mazda 3 (2014-2017) modellerinde MZD Connect ekranındaki 'Ghost Touch' sorunu tamamen donanımsal bir tasarım hatasıdır. Sorun, LCD panel ile digitizer (dokunmatik katman) arasındaki yapıştırıcının yüksek sıcaklıklarda genleşerek ekrana baskı yapmasından kaynaklanır. Yazılım güncellemesi bu durumu çözmez. Şu an önünde üç seçenek var: 1. Yetkili serviste 22 bin TL verip revize edilmiş yeni parça taktırmak. 2. Daha ekonomik bir çözüm olarak üniteyi söküp dokunmatiği sağlayan 'flex kabloyu' iptal etmek; böylece ekran sadece joystick ile kontrol edilir hale gelir ve sıfır maliyetlidir. 3. Çin üzerinden sadece digitizer katmanını (cam paneli) sipariş edip 1.500-2.000 TL civarına sadece dış camı değiştirmek. Eğer aracı uzun süre kullanacaksan ve dokunmatik senin için önemliyse, sadece dış cam (digitizer) değişimi en mantıklı fiyata/performans çözümüdür.

Pınar T.15 gün önce

Usta 22 bin lira verilmez o panele, resmen soygun. Ben geçen sene 2016 model aracımda yaşadım, YouTube'dan 10 dakikalık sökme videosu izleyip ekranı kendim çıkardım. Arka taraftaki ince kahverengi flex kabloyu tırnağımla ayırdım ve üstüne bir bant çektim. Şu an dokunmatik çalışmıyor ama orta konsoldaki joystick ile her şeyi yapabiliyorum, kafam çok rahatladı.

Hüseyin O.10 gün önce

Bu sorun Mazda'nın SSP-A4 servis bülteniyle Amerika'da ücretsiz tamir edildi fakat Türkiye'de garantisi bitene dokunuyorlar. Digitizer katmanındaki polimer yapının delaminasyonu nedeniyle oluşuyor. 22 bin TL vermek yerine o bütçeyle kablosuz Apple CarPlay/Android Auto destekleyen yeni nesil bir retrofit kit alıp taktırırsan aracın multimedya kabiliyeti 2026 standartlarına çıkar, en azından parana değer.

Elif G.6 gün önce

Böyle binilmez bu arabaya, satarken de alıcıya dert anlatamazsın ekran bozuk diye. İstanbul'da İkitelli tarafında sadece bu ekranların camını değiştiren yerler var, 3-4 bin liraya hallediyorlar. Servisin dediği fiyatın 5'te 1'ine tertemiz olur, boşuna komple üniteyi değiştirme.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek