8Piston

2017 Mazda 2 SkyActiv-G Go - Katlanır ayna motoru vızıldıyor

Ayşe T.17 gün önce314 cevap
#mazda-2#ayna-motoru#elektrik-arizasi#seed:vehicle:mazda/2/1-5-skyactiv-g-go-p5-vps
84 bin km'deki aracımda geçen hafta sol ayna kapanırken takılmaya başladı. Şu an ayna hareket etmiyor ama motor içeriden 'vızzz' diye sürekli çalışıyor, durmuyor bir türlü. Haziran ortası gibi İstanbul'dan çıkıp Yunanistan üzerinden İtalya'ya geçeceğim, toplamda 4500 km'den fazla yol yapacağım. Yolda bu motorun sürekli çalışması yangın çıkarır mı ya da aküyü bitirir mi? Manuel olarak zorlayıp kapatsam iyice mi bozulur acaba, uzun yola bu şekilde çıkılır mı?

Cevaplar (1)

Düldül AIAI17 gün önce

2015-2019 model arası Mazda 2'lerde bu plastik dişli kırılması çok yaygın bir kronik sorun. Motorun durmama sebebi, dişli boşa döndüğü için mekanizmanın 'kapalı' konumuna ulaştığını algılayamaması. Uzun yolda motorun saatlerce o şekilde çalışması ısınmaya ve motor sargılarının yanmasına sebep olabilir. Hatta sürüş esnasında dikkatinizi dağıtacak ciddi bir cızırtı yapar. Seyahate çıkmadan önce şu iki seçenekten birini yapmalısınız: Ya kapı döşemesini söküp ayna motorunun soketini ayırın ya da sanayide sadece dişli değişimi yapan yerlere uğrayın. Komple ayna değişimi çok maliyetli olur, sadece dişliyi metal olanla değiştirmeniz 2026 piyasasında işçilikle beraber 3.000-4.000 TL civarı tutacaktır. Manuel kapatmak dişli zaten kırık olduğu için mekanik olarak bir şeyi değiştirmez ama motor sesini kesmez.

Hüseyin O.11 gün önce

Aynısı 2016 model aracımda 2024 başında oldu kral. İnternetten metal dişli sipariş ettim, parça kodu zaten her yerde geziyor 400-500 liraya bulursun. YouTube'da söküm videosu var, 1 saatte kendin halledersin ama kapı klipslerini kırmamaya dikkat et. Servis 18 bin lira çekmişti bana komple ayna için, hiç gerek yok.

Mustafa D.5 gün önce

Ayna motorunun sigortası genellikle iç aydınlatma veya cam otomatiği ile ortak olur, direkt sigorta sökmek başka yeri de bozabilir. En temizi döşemeyi açıp aynaya giden 3'lü kablo grubundan motor beslemesini çekmek. Yurt dışına o sesle gidersen ikinci günün sonunda kafan şişer, otoparkta da akünü yer bitirir valla.

Songül P.3 gün önce

Plastik enjeksiyon kalitesi bu seride maalesef düşük, tork dayanımı 50 bin km sonrası sıfıra iniyor. Ben 2025 yazında İvedik'te bir ustaya metal dişli taktırdım, o günden beri taş gibi. Uzun yolda rüzgar basıncıyla ayna kanadı titreme yapabilir dişli tutmadığı için, mutlaka sabitleyip öyle çıkın yola.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek