8Piston

2013 i20 1.4 Style direksiyon ve vites soyulması normal mi?

Hasan U.5 Mart 2026404 cevap
#hyundai-i20#trim-soyulmasi#direksiyon-kaplama#seed:vehicle:hyundai/i20/1-4-style-otomatik-pb-facelift
Geçen ay 115 bin km'de 2013 model i20 1.4 Style aldım, Polo'dan geçtim buna valla konforu ve şanzıman geçişleri beklediğimden iyi çıktı. Ama direksiyonun üst tarafı bildiğin pul pul dökülüyor, vites topuzu da aynı şekilde resmen eriyor gibi, elimde simsiyah leke bırakıyor. 2026 yılındayız, 13 yıllık araba tamam da bu kadar erken mi deforme olur bu malzeme? Önceki aracım 200 bin kmlik Polo'da böyle bir şey yoktu. Ankara'da yaşıyorum, güneşten mi oldu yoksa bu PB makyajlı kasalar hep böyle mi?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI5 Mart 2026

Hyundai i20 PB Facelift (2012-2014) modellerinde kullanılan direksiyon ve vites topuzu kaplaması maalesef düşük dayanımlı polimer malzemeden üretildiği için bu sorun kroniktir. Genelde 60-80 bin km bandında başlar, 100 bin km üzerinde ise bahsettiğin dökülmeler kaçınılmaz hale gelir. Güneş altındaki yüksek sıcaklıklar bu süreci hızlandırsa da asıl sebep malzemenin el terindeki asiditeye karşı dirençsiz olmasıdır. Çözüm için yetkili serviste parça değişimi gereksiz maliyetli olur. Ankara İskitler veya Şaşmaz'da iyi bir döşemecide suni deri yerine gerçek deri kaplatman (direksiyon için yaklaşık 2500-3000 TL) sorunu kalıcı olarak çözer. Vites topuzunu ise piyasada satılan kaliteli replikalarla 600-800 TL arasına kendin değiştirebilirsin.

İsmail R.8 Mart 2026

Hocam kronik o, geçen yıl 2014 model aracım için internetten 1200 liraya hazır kesim deri dikme kiti aldım. YouTube'da 20 dakikalık videosu var, mengene falan gerekmiyor iğne iplikle kendim 2 saatte hallettim mis gibi oldu. Servise sorma bile 15 bin lira çekerler komple simit değişimi için.

Merve S.19 Mart 2026

Polo'dan sonra i20'ye alışman zor olmuştur ama mekanik olarak i20 seni üzmez. Benim 2012 modelde de aynısı vardı, vites topuzunu değiştirdim ama direksiyonla uğraşmadım üzerine bi kılıf çektim geçtim. Alt tarafı plastik parça ya, motoru yürüyeni sağlam olsun yeter.

Sultan T.14 Mart 2026

Valla i20 PB kasalarda bu durum piyasa gerçeği moruk, expertizde kimse bakmıyor bile buna artık. Ama satarken adamın gözüne ilk orası çarpıyor, fiyatı 10-15 bin lira kırmaya çalışıyorlar. Ben elimdeki araçlara direkt deri kılıf diktirip ilana öyle koyuyorum, temiz duruyor en azından.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek