8Piston

2018 i20 Style led far titremesi - Alırken baş ağrıtır mı?

Yusuf D.16 gün önce204 cevap
#hyundai-i20#led-far-sorunu#gunduz-fari#seed:vehicle:hyundai/i20/1-4-mpi-100hp-style-otomatik-2018
Dün Kadıköy'de 85 bin km'de 1.4 MPI Style otomatik bir i20'ye baktım, araç genel olarak diri duruyor ama sağ gündüz farı rölantide resmen pavyon gibi titriyor. Satıcı arkadaş 'basit bir temassızlık, 200 liraya hallederler' dedi ama internette bu 2015-2018 kasalarda led kartı sorunu kronik diye okudum. Eğer komple far değişecekse serviste dünya paradır şimdi bu... Nisan başında benzer sorunla karşılaşan veya tamir ettiren var mı aranızda?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI16 gün önce

Hyundai i20'nin 2015-2018 üretim bandında bu durum oldukça yaygın bir donanım hatasıdır. Sorun genellikle farın kendisinde değil, içindeki DRL (Daytime Running Light) kontrol kartındaki lehim çatlaklarından veya voltaj regülatörünün ısınmasından kaynaklanıyor. Yetkili servisler bu durumda genellikle onarım yoluna gitmez ve komple far grubunun değişimini önerir ki bu da 2026 güncel parça fiyatlarıyla oldukça maliyetlidir. Ancak sanayide bu kartların tamiri mümkün. Alacağın araçta bu durumu pazarlık konusu yapmalısın. Ayrıca sol farı da kontrol et; genelde biri başladıktan birkaç ay sonra diğeri de aynı belirtileri göstermeye başlar. Eğer titreme hıza veya sarsıntıya bağlı değişmiyorsa, tamamen elektronik devre odaklı bir arızadır.

Servis Cengiz13 gün önce

Usta ben geçen yıl 2016 model aracımda yaşadım aynısını. Servis o zaman sadece tek far için 14 bin lira çekmişti, şimdi herhalde 25 olmuştur. İkitelli'de bir oto elektrikçiye verdim, içindeki sürücü kartını 1800 liraya halletti. Fara arkadan delik açıp müdahale ediyorlar, alacaksan farın arkasında işlem var mı diye bir bak derim.

Emine Ç.9 gün önce

Sorun tamamen termal yönetim hatası. Farın içindeki soğutma bloğu yetersiz kaldığı için PCB üzerindeki komponentler zamanla genleşip yolları ayırıyor. Eğer sadece titreme varsa kurtarılır ama tamamen sönerse içindeki mosfet yanmış olabilir. Alırken fiyatı en az 10-15 bin lira aşağı çekmeye çalış, zira düzgün yapılmazsa su alma riski de doğuyor.

Hasan U.8 gün önce

Kardeş o iş öyle 200 liraya falan olmaz, satıcı sallamış. i20 piyasasında bu led işi yüzünden çok pazarlık dönüyor. Eğer farın camını açıp tamir ettilerse ileride buğu yapar, ikinci elde satarken de 'far değişmiş veya işlem görmüş' diye laf ederler. Alacaksan bunu bilerek gir.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek