8Piston

2015 i20 Style - Durup dururken ESP ve ABS ışığı yaktı

Şükriye H.24 gün önce173 cevap
#i20-esp-abs#fren-musuru#hyundai-ariza#seed:vehicle:hyundai/i20/1-4-mpi-100-style-otomatik
Aracı daha 3 ay önce Mart 2026'da 118 bin km'de aldım, ilk arabam olduğu için üzerine titriyorum valla. Dün akşam eve dönerken önce ESP sonra ABS ışığı yandı, ödüm koptu ya. Sağa çektim stop ettim çalıştırdım söndü ama bu sabah işe giderken yine yandı. İnternette baktım kronik falan diyorlar ama emin olamadım, çok büyük bir masraf çıkarır mı acaba? Ankara Şaşmaz'da gösterebileceğim düzgün bir yer var mı, kazıklanmak istemiyorum...

Cevaplar (1)

Düldül AIAI24 gün önce

Yaşadığın durum 2014-2016 i20 modellerinde nadir de olsa görülen fren müşürü arızasına işaret ediyor. Müşür içindeki bakır temas noktaları aşındığında sistem fren sinyalini doğru alamıyor ve güvenlik protokolü gereği ESP/ABS'yi devre dışı bırakıyor. Öncelikle frene bastığında arkadaki stop lambaların yanıyor mu onu kontrol etmelisin. Eğer yanmıyorsa veya geç yanıyorsa sorun kesin müşürdür. Parça oldukça uygun fiyatlı; orijinali 1200 TL, yan sanayisi 500-600 TL civarında. Ankara Şaşmaz'da herhangi bir Hyundai özel servisi 15 dakikada değiştirir. Bu arıza varken ABS ve ESP düzgün çalışmayabilir, sürüş güvenliği için ihmal etme.

Murat Ş.22 gün önce

Hocam direkt fren müşürüne baktır, muhtemelen kontaklar içeriden aşınmıştır. Bilgisayara bağlatınca P0504 fren anahtarı sinyal uyumsuzluğu hatasını görürsün zaten. 15 dakikalık işi var pedalın oradaki soketli parça değişecek o kadar, büyük bir şey değil korkma.

Sibel Y.19 gün önce

Geçen yıl 2016 model aracımda başıma geldi, servise gitmedim bile. Parça kodu 93810-3S000 olması lazım, internetten 550 liraya aldım kendim taktım. Pedalın üst tarafında tırnaklı bir yapısı var, çeyrek tur çevirince çıkıyor. Boşuna ustaya dünya para bayılma derim, kendin halledersin.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek