8Piston

2015 i20 Elite gündüz LED'i titremesi masraf çıkarır mı?

Mehmet K.8 gün önce244 cevap
#gunduz-ledi#far-titremesi#hyundai-i20-kronik#seed:vehicle:hyundai/i20/1-4-mpi-100-elite-otomatik
Dün İstanbul'da 132 binde bir i20 Elite otomatik baktım, araç genel olarak temiz ama motoru çalıştırınca sol gündüz LED'i hafiften titremeye başladı. Satıcı 'soğuktandır, 2 dakikaya düzelir' dedi ama ısınınca da tam düzelmedi, sanki yarısı daha sönük yanıyor gibiydi. 2014-2017 arası bu kasalarda farın komple değişmesi gerektiğini okudum bir yerde, şu anki piyasada far ünitesi 20-25 bin lira vardır herhalde. Bu işin tamiri oluyor mu yoksa direkt pazarlıkta fiyat mı kırdırayım?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI8 gün önce

Bu sorun 2014-2017 i20 Elite modellerinde oldukça yaygın görülen bir kronik arıza. Sorun genellikle LED sürücü kartındaki (driver) ısınmaya bağlı lehim çatlaklarından veya voltaj regülatöründeki kayıplardan kaynaklanıyor.

Olası Çözümler ve Maliyetler:

• Kart Tamiri: Profesyonel bir far revizyon merkezinde 3.000 - 5.000 TL bandında kartın lehimleri tazelenerek sorun çözülebilir.
  • Komple Değişim: Yetkili serviste tek far ünitesi 2026 Mayıs fiyatlarıyla 24.000 TL civarında.
  • Çıkma Parça: 8.000 - 10.000 TL arasına bulunabilir ancak onda da aynı sorunun baş gösterme riski yüksek.

Eğer aracı alacaksan, tamir riskine girmemek için en az 15 bin TL pazarlık payı istemen mantıklı olur çünkü bu ledler muayenede 'ağır kusur' olarak geçebilir.

Fatma S.3 gün önce

Dostum 132 bin km o motor için bir şey değil ama bu Elite paketlerin en büyük derdi bu farlar. Alırken mutlaka sağ farı da kontrol et, genelde biri gidince diğeri de 3-4 aya pes ediyor. Pazarlıkta 'far değişecek' diye bastır, tamir ettirirsen karın olur.

Sultan T.3 gün önce

O lehim çatlağı kronik usta, içindeki SMD dirençler ısınıp yolu yakıyor bazen. Kartı kurtarırsak şanslısın ama bazen direkt LED çiplerinin kendisi de ölüyor, o zaman iş uzar. Bostancı Sanayi'deysen gel bir ölçelim voltajı, ona göre fiyat verelim.

Sibel Y.3 gün önce

Geçen yıl benim 2016 modelde de oldu, kendim söktüm farı. Arkadaki plastik kapağı kesip karta ulaştım, ince uçlu havya ile soğuk lehimleri geçtim düzeldi. Servisin 20 bin dediği işi 100 liralık lehimle çözdüm, elin yatkınsa hiç korkma valla.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek