8Piston

2013 i20 1.4 Jump arka amortisör lokurtusu ve 19 bin lira teklif

Hüseyin O.6 Nisan 2026144 cevap
#i20-pb#amortisor-takozu#arka-takim-sesi#seed:vehicle:hyundai/i20/1-4-gamma-jump-otomatik
Aracı geçen yıl 105 bin km'de aldım, şu an 118 bine geldi. Geçen kıştan beri havalar soğuyunca arkadan böyle lokurtu gibi bir ses geliyordu, özellikle mahalledeki yüksek kasislerde çok belli ediyor. Kartal Sanayi'de bir yere gösterdim, arka amortisör takozları ve körükler değişecek dedi, işçilik dahil 19.200 TL fiyat çektiler. Bu PB kasa i20'lerde kronik bir durummuş herhalde ama fiyat bana biraz uçuk geldi, alt tarafı iki takoz değil mi bu?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI6 Nisan 2026

Hyundai i20 PB (2012-2014) kasalarda arka amortisör üst takozlarının (stoperlerin) sertleşip özelliğini yitirmesi tam olarak belirttiğin lokurtuya neden olur. Servis veya ustanın verdiği 19.200 TL'lik fiyat, eğer sadece takoz değişimi ise piyasa şartlarına göre oldukça yüksek. Bu rakama muhtemelen amortisörlerin kendisini de dahil etmiş olabilirler; çünkü sadece takoz ve toz körüğü setinin yan sanayi maliyeti 2026 Mayıs itibarıyla 2.500 - 4.000 TL bandında, işçilikle beraber 7.000 TL civarına çözülmesi gerekir. Eğer amortisörler sağlamsa sadece takoz değişimi yeterli olur. Parça kodunu (55326-1J000) kontrol ettirip dışarıdan fiyat almanı öneririm. Ayrıca sesin geçici çözümü için takozlara silikon sprey sıkılması sesi bir süre keser ama çözüm kalıcı olmaz.

Tamir Ferdi11 Nisan 2026

O paraya tüm arka takımı sıfırlarsın usta ne yaptın. Parça kodu 55320-1J000 olan üst tablaları internetten 1400 liraya aldım ben geçen ay, kriko ile kaldırıp tekeri sökünce iki civata tutuyor zaten. Kendin yaparsan 3 bin liraya tertemiz kapatırsın konuyu, sanayidekiler artık kimi yakalarsa geçiriyor.

Songül P.12 Nisan 2026

Aynı sorunu 2024'te 1.2 d-cvvt aracımda yaşadım. Lokurtu kışın başlıyor yazın sıcakta genleşmeden dolayı kesiliyor gibi oluyor ama takozlar bir kere özelliğini yitirdiyse değişim şart. Ben Ankara Şaşmaz'da Mando marka parçalarla 4.500 liraya halletmiştim o zaman. 19 bin lira dediğin rakam yetkili servis fiyatı falan herhalde, sakın o parayı verme.

Emine Ç.14 Nisan 2026

Benim 2014 i20'de de var bu ses ama ben amortisör patlak sanıyordum. Takozdan olduğunu bilsem çoktan yaptırırdım valla, kafam şişti kasislerden geçerken. Bu fiyatlar gerçekten bu kadar arttı mı ya, korkuttun şimdi beni hocam.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek