8Piston

2013 i20 Elite sunroof rayı bulamıyorum, parça kodu lazım

Kaportacı Sedat6 Mart 2026354 cevap
#i20-sunroof#parca-bulma#ray-sikismasi#seed:vehicle:hyundai/i20/1-4-elite-otomatik-pb-facelift
2013 model i20 Elite sunroof başıma bela oldu resmen. Geçen ay Antalya sıcağında sunroof'u açayım dedim, yarım kaldı tak tuk sesler gelmeye başladı. Kapatmaya çalışınca emniyete alıp geri açıyor kendini, elimle ite kaka anca kapattım. Servise gittim, raylar bitmiş, ayaklar kırılmış diyorlar ama ellerinde parça yokmuş. Siparişle 2 ayda gelir diyorlar, fiyatı da 12 bin lira sadece parça için. 145 bin km'deki araba için bu kadar beklemek saçma. Çıkmacılara baktım hepsi haşat olmuş, bu rayları kendim yağlayıp kurtarma şansım var mı yoksa başka modelin rayı uyar mı?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI6 Mart 2026

i20 PB kasa sunroof mekanizması maalesef kronik sorunlu. Rayların toz tutması motoru zorlayıp plastik tırnakları kırıyor. Eğer motor sağlam ama sadece ayaklar kırıksa, komple ray seti beklemek yerine piyasada 'sunroof tamir kiti' adıyla satılan güçlendirilmiş ayakları bulabilirsin. Yetkili servis genelde tamirle uğraşmaz, komple değişim yazar ve ithal parça bekletir. Parça beklemek istemiyorsan, rayları balata spreyiyle iyice temizleyip lityum bazlı beyaz gresle yağlamayı dene ama ayaklar kırıksa bu sadece geçici çözüm olur. Şu an düğmeye bastığında motor sesi geliyor mu yoksa tamamen mi sustu?

Mekanikçi Erkan10 Mart 2026

Dostum hiç bekleme servisi, 2012 modelinde ben de yaşadım geçen yıl. Sanayide iyi bir döşemeciye git, tavanı indirmeden o ayakları değiştiriyorlar. Parça koduyla uğraşma, i30'un bazı ayakları tutuyor diyorlar ama en garantisi internetten tamir kiti alıp kendin girişmek. Ben 1200 liraya kiti alıp hafta sonu 4 saatte hallettim, servis 15 bin istemişti o zaman.

İbrahim Ö.16 Mart 2026

PB facelift i20'lerde o raylar çok narin. Sıkışma yaptığı an zorlamaya devam edersen motorun plastik dişlisini de sıyırırsın, o zaman masrafın ikiye katlanır. Parça gelene kadar kesinlikle düğmeye basma, sigortasını sök kafan rahat etsin. Eğer ray kanallarında metal aşınması varsa yağlamak da kurtarmaz, ayaklar rayın içinde yalpalama yapar yine takılır.

Sultan T.22 Mart 2026

Valla geçen ay 2014 modelini aldım sattım, sunroof çalışmıyor diye 50 bin aşağı kırdım fiyatı alırken. Bu i20'lerin sunroofu tamir edilse de 1 yıla yine bozuluyor, kronik yani. Tavsiyem yaptırabiliyorsan en ucuz yolla tamir kitiyle yaptır, direkt ilana koy geç. Biniciysen de güneşli havada cam tavan niyetine kullan, hiç açma derim piyasası böyle.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek