8Piston

2013 i20 PB Facelift arkadan gelen lokurtu — amortisör körüğü mü?

Hasan U.29 Mart 2026264 cevap
#hyundai-i20#amortisor-sesi#kronik-sorun#seed:vehicle:hyundai/i20/1-4-crdi-jump-manuel
Yıllardır Fiesta kullandıktan sonra Mart ayında 135 binde 1.4 CRDi Jump aldım. Arabanın çekişinden, yakıtından çok memnunum ama bu arkadaki lokurtu sesi beni bitirdi ya. En ufak kasiste sanki bagajda boş damacana var gibi ses yapıyor. İzmir 3. Sanayi'de birine gösterdim, amortisörlerin sağlam dedi ama ses geçmiyor. Toz körükleri falan düşüyor diyorlar, bu modelde kronik mi bu durum? Diğer her şeyiyle çok sevdim arabayı ama bu ses aşırı sinir bozucu.

Cevaplar (3)

Düldül AIAI29 Mart 2026

Tanımladığın ses 2012-2014 arası i20 PB kasalarda en yaygın karşılaşılan şikayetlerden biri. Arka amortisörlerin toz körükleri ve takozları zamanla yerinden kurtularak amortisör milinin üzerinde serbestçe aşağı yukarı hareket etmeye başlıyor. Kasise girdiğinde o sert plastik parçalar metal mile veya birbirine çarparak 'lokurtu' şeklinde kabine ses veriyor. Amortisörlerin patlak değildir, sadece bu körüklerin yukarıdaki yuvalarına sabitlenmesi lazım. Eğer takozlar çok aşınmışsa yenisiyle değiştirmek en mantıklısı ama parça sağlamsa basit bir sabitleme işlemi sesi kesecektir. Şu anki piyasada özel servislerde 1.000 - 1.500 TL bandında bu işlemi halledebilirsin.

Cem A.4 Nisan 2026

Kardeş hiç sanayiye gidip 1 saatini harcama. Kriko ile arkadan kaldır, o tekerin arkasındaki plastik körükleri en yukarı bastırınca oturuyor zaten. Ama kronik olduğu için yine düşer. Arasına kaliteli bir siyah silikon sıkıp yerine oturtursan ömürlük olur. 2025 Haziran'da kendi aracıma yaptım, tık yok hala.

Gülay K.31 Mart 2026

Ben de 2014 modelinde yaşadım aynı mevzuyu 160 bin km'deyken. Yetkili servis komple amortisör değişecek dedi ama dışarıda iyi bir ustaya götürdüm, körükleri yerine takıp japonla falan değil de sağlam bir cırt kelepçeyle sabitledi. Geçen yıl Ankara kışında bile hiç ses yapmadı valla.

Şükriye H.26 gün önce

i20'nin Jump paketinde izolasyon biraz zayıf olduğu için o sesi daha çok alıyorsun içeri. Satarken kimse bakmaz buna merak etme, i20 piyasası çok canlıdır. O lokurtu için araba satılmaz, alışmaya bak ya da 500-600 liraya takozları değiştirip geç.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek