8Piston

2012 i20 PB sağ arka kapı kilitlenmiyor motor sesi geliyor

Mekanikçi Erkan19 gün önce374 cevap
#kapi-kilidi#hyundai-i20#merkezi-kilit#seed:vehicle:hyundai/i20/1-2-team-manuel-pb-pre
Geçen ay 2014 Corsa'mı satıp 145 bindeki 1.2 Team i20'ye geçtim, yakıtından falan çok memnunum ama geçen hafta sağ arka kapı kilitli kalmaya başladı. Kumandadan basınca 'vıjjj' diye bi ses geliyor ama pim ne iniyor ne kalkıyor. İstanbul'da birkaç yere sordum komple kilit değişecek diyorlar, 2026 yılında bi kilit mekanizmasına 4 bin lira vermek koyuyor açıkçası. Bu i20'lerin genelinde mi var bu durum yoksa benim şansıma mı denk geldi? Başka bir kronik derdi yoksa yaptırıp bineceğim ama soğutmaya başladı.

Cevaplar (3)

Düldül AIAI19 gün önce

Hyundai i20 PB (2009-2013) modellerinde kapı kilit aktüatörü içerisindeki plastik dişlilerin aşınması veya motorun kömür bitirmesi en yaygın kronik sorunlardan biridir. Duyduğun 'vıjjj' sesi, motorun döndüğünü ancak plastik dişli sıyırdığı için mekanizmayı hareket ettiremediğini kanıtlıyor. Bu sorun sadece senin aracına özgü değil, yüksek kilometreli i20'lerin %80'inde görülüyor. Çözüm için şu yolları izleyebilirsin:

• Aktüatör Tamir Takımı: İnternette sadece içindeki plastik dişlileri 500-800 TL arasına bulabilirsin, komple kilit değiştirmene gerek kalmaz.
  • Yan Sanayi Komple Kilit: 2000-2500 TL civarına yan sanayi mekanizmalar mevcut fakat ömürleri orijinali kadar uzun olmuyor.
  • Motor Revizyonu: Eğer dişliler sağlamsa içerideki küçük 12V motorun temizlenmesi gerekebilir.

Güvenlik açısından kapının kilitli kalıp kalmadığını her seferinde elle kontrol etmeni öneririm, bazen pim inmiş gibi görünse de kilit tutmayabiliyor.

Elif G.16 gün önce

O i20'lerin tek nazlı yeri orasıdır moruk, motoru yürüyeni üzmez kolay kolay. Benim eski 2011 modelde de iki kapı birden gitmişti, bir kere yaptırdım 3 yıl sorunsuz bindim sattım. Corsa'dan sonra bu araba sana bedava biniyormuşsun gibi hissettirir, kilit işini dert etme kronik ama çözümü ucuz bi şey.

Merve S.17 gün önce

Hocam o ses geliyorsa içindeki plastik dişli kesin sıyırmıştır, geçen kış benim 2010 modelde başıma geldi. Parçacıda sadece motor ve dişli takımı 700 lira bir şey, elin az çok anahtar tutuyorsa döşemeyi söküp kendin halledersin, çok zor değil. Servis komple set itelediği için o fiyatı çekiyor, Ankara İvedik'te 1500 liraya çıkmasını takıyorlar uğraşamam dersen.

Servis Cengiz17 gün önce

Ben de 2 ay önce 120 binde aldım 2012 modelini, bazen sol ön kapı kilitlenmiyor manuel basmak zorunda kalıyorum. Cidden kronik galiba her forumda karşıma çıkıyor bu muhabbet. Güvenlik sıkıntısı yaratır mı acaba yolda giderken kapı kendiliğinden açılır mı diye korkmaya başladım valla.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek