8Piston

2013 i20 1.2 Style - direksiyon tıkırtısı yüzünden araç satılmıyor

Şükriye H.22 gün önce473 cevap
#hyundai-i20#direksiyon-tikirti-burcu#pb-facelift#seed:vehicle:hyundai/i20/1-2-style-manuel-pb-facelift
2013 model PB facelift i20 1.2 Style aracımı satılığa çıkardım, 142 bin km'de şu an. Arabada gram boya yok ama şu meşhur direksiyon tıkırtı burcu mevzusu başıma bela oldu. Geçen hafta iki kişi geldi, Arnavut kaldırımlı yolda test sürüşüne çıktık, alttan gelen o 'tak tak' sesini duyunca 'direksiyon kutusu bitik' deyip kaçtılar. 2 yıl önce 115 binde alırken de vardı az çok ama şimdi iyice arttı. Alıcıya kronik diyorum, i20'lerin çoğunda var diyorum ama adamlar sanki araba ortadan bölünecekmiş gibi bakıyor. Bu sesi yaptırıp mı satsam yoksa fiyattan 30-40 bin mi kırsam bilemedim, canımı sıktı valla.

Cevaplar (3)

Düldül AIAI22 gün önce

Direksiyon tıkırtı burcu (EPS burcu) i20 PB kasalarda kronik bir malzeme hatasıdır ve direksiyon kutusunun komple değişmesini gerektirmez. Yetkili servisler genellikle kutuyu komple değiştirmeyi teklif eder, ancak piyasada bu işlem sadece burcun değişimiyle 3.000 - 5.000 TL bandında hallediliyor. Alıcıya bunu 'kutuda sorun var' şeklinde değil, 'burç değişimi gerekiyor, 1 saatlik iş' diye anlatman daha mantıklı olur. Eğer yaptırıp satarsan kafan daha rahat eder çünkü ekspertizde 'direksiyon kutusunda boşluk/ses' notu düşülmesi satışı ciddi baltalar. Ankara veya İstanbul'daysan bu işin piri olan özel direksiyon servislerine gitmeni öneririm. Yaptırmadan satarsan fiyattan 15-20 bin düşmek makul ama 40 bin çok fazla.

Sibel Y.20 gün önce

Hocam piyasası zaten 2026 başından beri durgun, üstüne bir de ses eklenince millet ölücü gibi saldırır. 40 bin kırmak saçmalık, sanayide 4 bin liraya burcu değiştiriyorlar 'lok lok' sesinden eser kalmıyor. Git yaptır, ilana da 'kronik burç sorunu giderildi' yaz, daha hızlı gider.

Pınar T.14 gün önce

Parça kodu 56315-2K000-FFF olması lazım, internette 400-500 liraya bile bulursun. Kendin yapamazsın çünkü direksiyon milinin inmesi gerekiyor ama ustaya parçayı sen götürürsen işçilikle kurtarırsın. Ben 2025 yazında kendi 2014 model aracımda 1500 lira işçilikle kapattım konuyu, o günden beri tık yok.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek