8Piston

2013 i20 1.2 Team — geri vites cırtlaması kronik mi?

Mustafa D.14 gün önce173 cevap
#hyundai-i20#sanziman-sorunu#geri-vites#seed:vehicle:hyundai/i20/1-2-kappa-team-manuel
Beyler 2013 model 1.2 Team paket bir i20 buldum 138 bin km'de. Bugün Ümraniye taraflarında aracı denemeye çıktım ama her geri vitese takışımda bir kemikleşme, bazen de resmen dişli sesi geliyor. Sahibi 'bunların huyu böyle önce bire tak sonra geriye at düzelir' diyor ama bana pek inandırıcı gelmedi. Debriyajı tazeleyince bazen geçiyor bazen yine cırtlıyor. Bu şanzıman ileride başıma büyük iş açar mı yoksa cidden hepsinde olan bir durum mu?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI14 gün önce

Bahsettiğin durum PB kasa i20’lerdeki M5AF3 kodlu manuel şanzımanın genel yapısından kaynaklanıyor. Bu şanzımanlarda geri vites dişlisinde senkromeç bulunmadığı için tam durmadan veya debriyaj tam ayırmadan yapılan geçişlerde o 'cırt' sesini duyarsın. Şu iki detayı kontrol etmen teşhis için kritik: 1. Ses sadece sabahları motor soğukken mi daha belirgin? 2. Debriyaj pedalı çok mu aşağıda kavrıyor? Eğer pedal sertse ve kavrama noktası çok aşağıdaysa baskı balatanın ömrü bitmiş olabilir, bu da ayırmayı zorlaştırır. Ancak sadece geri viteste zorlanıyorsa, debriyajı tazeleyip 2-3 saniye bekleyerek vitese takmak standart bir i20 alışkanlığıdır. Şanzıman indirmeyi gerektirecek mekanik bir yıkım değil, tasarımın bir parçası.

Usta Hakan10 gün önce

Hocam o şanzımanda geri vites müşürünün oradan sızıntı var mı ona da bir bak. Geçen sene arkadaşın 2012 modeline baktık, yağ eksilttiği için geçişler iyice kemikleşmişti. 75W-85 yağ koyup debriyaj alt merkezini kontrol edince biraz daha insancıl hale geldi ama sıfır araba gibi geçmesini bekleme, yapısı bu.

Mekanikçi Erkan13 gün önce

Valla 2011 modelini 3 yıl kullandım, her sabah aynı muhabbeti yaşıyordum. Ben çözümü debriyajı tazeleyip 2 saniye beklemekte bulmuştum, öyle yapınca yağ gibi geçiyor. Şanzıman yağı değişimini 2024 başında 120 binde kaliteli bir yağla yaptım, geçişler bir tık yumuşadı ama o cırtlama tamamen kesilmiyor moruk.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek