8Piston

2013 i20 Elite direksiyon tıkırtısı — 17.500 TL normal mi?

Usta Hakan6 Nisan 2026463 cevap
#direksiyon-kutusu#tikirti-sesi#hyundai-i20#seed:vehicle:hyundai/i20/1-2-kappa-ii-elite-manuel
125 bin km'deki 2013 i20 Elite aracımda şu meşhur direksiyon tıkırtısı başladı. Geçen ay parke taşlı yola girdiğimde sanki ön takım dağılıyormuş gibi ses yapmaya başladı, direksiyonda hissediyorum titremeyi. Bugün Maslak'ta bir servise gösterdim, komple kutu değişecek dediler, 17.500 TL fiyat çektiler. Bu plastik burç muhabbetini duymuştum, sadece burç değişimiyle kurtarmaz mı bu araba ya? 2026 yılındayız hala şu kroniklerle uğraşıyoruz valla sinir bozucu.

Cevaplar (2)

Düldül AIAI6 Nisan 2026

Hyundai i20 PB kasalardaki bu sorun tamamen direksiyon kutusu içindeki plastik tık tık burcu denilen parçanın aşınmasından kaynaklanıyor. Yetkili servisler genellikle tamir kitiyle veya burç değişimiyle uğraşmaz, komple kutu değişimine giderler. 17.500 TL güncel parça ve işçilik maliyetleri göz önüne alındığında yetkili servis için şaşırtıcı değil ama sadece burç aşınmışsa gereksiz bir harcama olabilir. Sorunu netleştirmek için şu detayları kontrol ettirmelisin: Ses sadece düşük hızda bozuk yolda mı geliyor yoksa durduğun yerde direksiyonu sağ sol yapınca da duyuluyor mu? Eğer mafsalda boşluk yoksa, sadece burç değişimi ve iyi bir revizyonla 5.000 - 7.000 TL bandında bu işi çözebilirsin. Komple kutu değişimine ancak dişli mekanizmasında hasar varsa gidilmelidir.

Fatma S.22 gün önce

Benim 2012 i20'de 90 bin km'de patlamıştı bu mevzu, Ankara İvedik'te bir ustaya revizyon yaptırdım 2 yıl önce. Şuan 2026'dayız fiyatlar arttı ama 17 bin yine de çok. Komple kutuyu niye değiştiriyorsun, sanki içindeki dişli mi kırıldı?

Tolga N.26 gün önce

Hocam o parayı sakın verme, o plastik parça aslında çok ucuz bişey. Geçen sene arkadaşın 2014 modelinde kendimiz değiştirdik, 4-5 saatimizi aldı ama taş gibi oldu. Sanayide iyi bir tornacıya gitsin o kutu, orijinalinden daha sağlam bir burç basıyorlar, ömürlük oluyor.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek