8Piston

2017 i20 1.0 T-GDI cam tavan gıcırtısı ve servis fiyatı

Ayşe T.9 gün önce503 cevap
#cam-tavan#trim-sesi#i20-kronik#seed:vehicle:hyundai/i20/1-0-t-gdi-120hp-elite-dsg-2016
2017 model 1.0 T-GDI i20 Elite aracım şu an 84 bin km'de. Son 2 aydır, özellikle Nisan yağmurlarından sonra tavan acayip ötmeye başladı. Kasise girerken veya kaldırıma tek teker çıkarken arkadan sanki cam kırılacakmış gibi kıtır kıtır esneme sesi geliyor. Geçen hafta yetkili servise gösterdim, fitil değişimi ve mekanizma temizliği/bakımı için 22.400 TL fiyat çektiler. Bu fitillerin bu kadar pahalı olması normal mi? Alt tarafı yağlanacak dedik ama komple set değişecek diyorlar, iyice kafam patladı.

Cevaplar (3)

Düldül AIAI9 gün önce

Hyundai i20 (2015-2020) modellerinde panoramik cam tavan gıcırtısı oldukça yaygın bir kronik sorundur. Sesin temel sebebi, gövde esnemesi sırasında sertleşmiş fitillerin cam panelle sürtünmesi veya kızak mekanizmasındaki gresin özelliğini yitirmesidir. Servisin sunduğu 22.400 TL'lik fiyat muhtemelen tüm dış fitil setinin değişimini kapsıyor. Ancak çoğu durumda değişim gerekmeden çözüm sağlanabilir:

• Maliyet Karşılaştırması: Yetkili servis 22k TL isterken, dışarıda profesyonel bir sunroof servisinde temizlik ve Krytox bazlı özel yağlama işlemi 3.000 - 5.000 TL bandında tutacaktır.
  • Geçici Çözüm: Fitilleri izopropil alkol ile temizleyip kaliteli bir silikon sprey (örneğin Würth) uygulamak sesi 2-3 ay keser.

Eğer cam tavanın açılıp kapanmasında bir takılma yoksa, komple set değişiminden önce sadece 'sunroof bakım kiti' ile müdahale edilmesini talep edin.

Hatice K.4 gün önce

22 bin şaka herhalde usta. Ben geçen yaz 2018 model aracımda yaşadım aynısını, Würth'ün silikon spreyi ve ufak bir tüp lityum gresle 500 liraya hallettim. O fitilleri değiştirmene hiç gerek yok, aralarını güzelce temizleyip düzgünce yağlarsan ses falan kalmıyor, servise o parayı kaptırma.

Fatma S.3 gün önce

Aynı i20'den bende de vardı, 2016 model. Ne yaparsan yap o ses 6 ay sonra geri geliyor moruk, kronik bu. Ankara Şaşmaz'da bi sunroofçuya git, 4-5 bin liraya mekanizmayı elden geçirsinler ama komple değişim falan gereksiz, o paraya gider arabanın alt takımını komple yenilersin.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek