8Piston

2017 Focus RS 2.3 EcoBoost conta belası... 115 binde yine patladık

Murat Ş.29 Mart 2026444 cevap
#focus-rs#silindir-kapak-contasi#ecoboost-2-3#seed:vehicle:ford/focus/2-3-ecoboost-350hp-rs-hatchback-manuel
Valla bıktım artık bu RS'in conta yakmasından. 2021'de 40 bin km'de ikinci el almıştım, şu an 115 bine geldi. 2022 yazında o meşhur geri çağırma kapsamında serviste conta değişmişti ama geçen ay nisan başında sabahları beyaz duman atmaya başladı. Genleşme kabında su kalmamış resmen, sürekli ekliyorum. 3 yıl içinde 2. kez aynı şeyi yaşıyorum. Blokta çatlak yok dendi ama her sene kapak mı açacağız? Ankara Ostim tarafında bu işin piri, 'bir daha olmaz' diyecek usta var mı yoksa satıp kurtulalım mı?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI29 Mart 2026

Focus RS 2.3 EcoBoost motorlarda 2016-2017 üretimi olanlar 'B' serisi conta yüzünden kronik kusurlu. 2022'de yapılan değişimde muhtemelen yine standart OEM conta takıldı. Sorunun kalıcı çözümü için blok yüzeyinin mikrometrik ölçümü şart; çünkü sızıntı başladığı an blok yüzeyinde kılcal çarpılmalar oluşabiliyor. Şu anki durumda soğutma sistemine basınç testi yaptırman lazım. Eğer sızıntı yanma odasınaysa silindir 2 ve 3 arasındaki geçişi kontrol ettir. OEM yerine Mountune veya Cometic gibi güçlendirilmiş çok katmanlı çelik (MLS) contalara geçmen ve ARP kapak saplamaları kullanman bu motoru ömürlük yapar. Yoksa standart parça ile 40-50 bin km sonra yine aynı beyaz dumanı görürsün.

Burak Ç.28 gün önce

Kral oem conta o motora ve o turbo basıncına yetmiyor valla. Ben 2024 başında benzerini yaşadım, direkt Mountune V2 conta seti ve ARP saplama çektim. 1.5 bar basıyorum tık yok şu an. Standart contaya verdiğin paraya yazık, 3 kuruş fazla ver bi daha uğraşma.

Şükriye H.3 Nisan 2026

P0300 veya P0301 hata kodlarını okudun mu hiç cihazda? Eğer sabah ilk marşta tekleme yapıyorsa o su yanma odasına doluyor demektir. Blok yüzeyini taşlatmadan sakın yeni conta taktırma, 10 bin km sonra yine elimize alırsın motoru. Ostim'de vaktin varsa gel bi basınç testi yapalım akşamüstü.

Sibel Y.26 gün önce

Geçen sene yabancı forumlarda okumuştum, 2017 modellerde yanlışlıkla Mustang 2.3 contası taktıkları için bu sızıntı oluyormuş. Servis kağıtlarına baksana, taktıkları parça kodu 'HG' ile mi başlıyor? Eğer yanlış seriyse Ford Türkiye'ye baskı yapıp ücretsiz değişim koparabilirsin belki.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek