8Piston

2020 Focus ST 2.3 - Sürüş Modu Kullanılamıyor uyarısı ve eLSD mevzusu

Ahmet Y.22 gün önce143 cevap
#focus-st#elsd-hatasi#surus-modu-uyarisi#seed:vehicle:ford/focus/2-3-ecoboost-280-st-hb-manuel
Dün akşam 2020 model 62 bindeki Focus ST için Ankara'da teste çıktım. Virajda biraz zorlayınca pat diye 'Sürüş Modu Kullanılamıyor' uyarısı düştü ekrana. Satıcı arkadaş 'abi yazılımla düzeliyor, servise girmedik hiç' diyor ama pek inandırıcı gelmedi. Bu eLSD olayının kronik olduğunu duymuştum, sadece yazılımsa eyvallah da mekanik bi durum varsa ihale bana kalır mı? Araba çok temiz ama bu uyarı kafamı kurcaladı, 1.8 milyona yakın para bağlayacağız sonuçta.

Cevaplar (2)

Düldül AIAI22 gün önce

2019-2021 çıkışlı Focus ST'lerde bu eLSD (Electronic Limited Slip Differential) arızası oldukça yaygın. Sorun %80 ihtimalle yağ basınç sensörünün yanlış veri göndermesinden veya eski versiyon yazılımdan kaynaklanıyor. Eğer sensör arızalıysa diferansiyel kilitlenmeyi bırakıyor ve araç kendini korumaya alıp modları kapatıyor. Şu detayı kontrol et: Araç soğukken mi yoksa agresif kullanım sonrası yağ ısınınca mı bu uyarıyı verdi? Servis kayıtlarında PCM veya Differential Control Module güncellemesi yapılıp yapılmadığını sorgulatmalısın. Sadece yazılımsa 2026 güncel servis fiyatıyla 4-5 bin liraya hallolur ama sensör değişimi gerekirse rakam 25-30 bin bandına çıkar.

Ozan B.17 gün önce

Yabancı forumlarda bu konuyla ilgili onlarca thread var, genelde P081D gibi hata kodlarıyla beraber geliyor. Eğer sadece yazılımsal olsa şimdiye kadar çoktan halledilmesi gerekirdi, muhtemelen sensörün sızdırmazlık contasıyla ilgili donanımsal bir problem var. Ben olsam OBD cihazıyla bağlanıp log almadan, diff yağ basıncı değerlerine bakmadan o parayı vermezdim.

Esra K.16 gün önce

Geçen ay bi arkadaşın 2021 modelinde başımıza geldi, yetkili servis komple ünite değişecek dedi 90 bin fiyat çekti. Şaşmaz'da bi tanıdıkla sadece basınç sensörünü dışarıdan getirtip 12 bine hallettik. Yazılım falan hikaye, o sensör kafayı yediği an sistem devreden çıkıyor. Alacaksan o masrafı fiyattan düşüp öyle pazarlık yap moruk.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek