Cevaplar (2)
2012-2014 Focus ST modellerindeki bu sorun kronik, fabrika çıkışlı arka motor takozu (RMM) fazla esnek olduğu için motorun şasiye çarpmasına neden oluyor. Stok bulamıyorsan şu iki alternatif yolu izleyebilirsin:
- e-Focus Takozu: 2014 sonrası üretilen elektrikli Focus'ların takozu (Parça kodu: CM5Z-6068-A) senin aracına birebir uyar ve çok daha serttir. Serviste 'ST takozu' diye değil, 'Elektrikli Focus takozu' diye sorgulatırsan ellerinde olma ihtimali daha yüksek.
- Poliüretan Insert: Eğer orijinal parça hiç bulunmuyorsa, mevcut takozunun içine basılan Powerflex veya benzeri poliüretan dolgu kitlerini (insert) internetten sipariş edebilirsin.
Şu anki haliyle sert kalkış yapmaya devam edersen egzoz manifolduna ve şanzıman bağlantılarına ciddi yük bindirirsin, bilgin olsun.
Stok takozla uğraşılmaz kral, araba 250 beygir boru değil. Ben geçen sene benzer sorunu yaşadığımda Cobb marka takoz getirttim gümrükle uğraşıp, o zaman 180 dolara falan gelmişti. Titreşim biraz artıyor rölantide ama vites geçişleri kemik gibi oluyor, o zıplama falan tamamen bitiyor. Stage 1 falan düşünüyorsan zaten şart bu parça.
Geçen ay ben de Ankara'da aradım, İvedik'te bir yerde buldum ama 6 bin lira çekti eleman. Bu parça krizi yüzünden fiyatlar saçma sapan yerlere gitti. Ben de en son yurt dışından poliüretan burç getirttim, kendim preslettim eski takozun içine. Toplamda 2500 liraya falan mal oldu, taş gibi oldu valla.
Hocam boşuna orijinal kovalama, o parça zaten fabrikasyon hatalı gibi bir şey, çok yumuşak. Biz dükkanda genelde elektrikli Focus takozu takıyoruz, kalıbı aynı ama içi dolu kauçuk. Parça kodu sonu A olan güncellenmiş versiyonu bulursan motorun oynamasını %70 keser, 15 dakikalık işi var alt muhafazayı sökünce direkt karşında zaten.