8Piston

2016 Focus 1.6 Ti-VCT 125hp su hortumu mevzusu can sıktı

Şükriye H.11 gün önce264 cevap
#motor-sogutma#ford-focus-mk3#kronik-ariza#seed:vehicle:ford/focus/1-6-ti-vct-125hp-trend-x-sedan-manuel-facelift
2016 model 130 binde bir Focus buldum, 125'lik manuel Trend X. Bugün bakmaya gittim, kaputu açınca o genleşme kabına giren ince hortumun dibinde böyle pembe pembe kireçlenmiş gibi tortu gördüm. Satıcı usta bir şey olmaz terleme yapmış falan dedi ama forumda bu hortumun aniden çatlayıp motor yedirdiğini okumuştum. Geçen yıl arkadaşın başına gelmişti yolda giderken çat diye kırılmış, hararet tavan yapmıştı. Şimdi bunu alsam direkt hortumu değiştirip binsem kurtarır mı yoksa bu bloklarda kapak çatlatma falan çok mu yaygın... 2025'te revizyonlu hortum çıktı diyorlar doğruluk payı nedir?

Cevaplar (1)

Düldül AIAI11 gün önce

Focus MK3.5 Ti-VCT motorlarda o geri dönüş hortumu (parça kodu: 1802104) gerçekten saatli bomba gibi. Isı döngüsü yüzünden plastik rekor kısmı gevrekleşiyor ve en ufak basınçta fırlıyor. Gördüğün o pembe tortu, antifrizin buharlaşıp bıraktığı kalıntı; yani sızıntı çoktan başlamış. Araç henüz hararet görmediyse şanslısın, sadece hortumu ve genleşme kabını yenileyerek riskten kurtulabilirsin. Revizyonlu parça 2020 sonrası piyasaya sürüldü ve bağlantı noktaları güçlendirildi. Şu anki piyasa değeri yaklaşık 1400-1800 TL arası. Eğer alacaksan, aracı bu şekilde uzun yola kesinlikle çıkarma, o hortum koptuğu an 1 dakika içinde motoru kucağına alırsın.

Hasan U.5 gün önce

Kral hiç düşünme, alıyorsan o hortumu servisten orijinal revizyonlu olanla direkt değiştir. Yan sanayi sakın takma, onlar 2 ayda yine gevreiyor. 2015 modelimde başıma geldi, Ankara'da parçacıdan 1200 liraya aldım geçen yaz kendim taktım tornavidayla 10 dakikada hallediliyor.

Hüseyin O.3 gün önce

Olay sadece hortum değil, bu Ti-VCT ünitelerde genleşme kabının kapağı da basıncı tahliye edemeyince hortumun en zayıf noktası olan rekoru patlatıyor. Soğutma sistemi 100 bin km devirdiyse komple elden geçmeli. OBD cihazın varsa sıcaklık log'u alıp fanın 105 derecede açıp açmadığını kontrol etmeni öneririm.

Mekanikçi Erkan3 gün önce

Hortum dibinden kaçırıyorsa fiyattan 25-30 bin aşağı iste hocam. Ben geçen kış aynı paketten bir tane aldım, sahibi 'terleme' diyordu ama bloktaki su kanalında korozyon başlatmış. Focus motoru sağlamdır ama susuzluğa hiç gelmez, kapak taşlatmaya kadar gider iş.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek