8Piston

Focus 2.5 1.6 benzinli buji yuvasına su sızması ve 19.500 TL masraf

Cem A.25 Mart 2026374 cevap
#focus-2-5#atesleme-sorunu#buji-yuvası-su#seed:vehicle:ford/focus/1-6-100-titanium-otomatik-sedan
2011 model 142 bin km'deki Focus 2.5 aracımda geçen yağmurlardan sonra tekleme başladı. Kaputu bir açtım buji yatakları resmen göl olmuş. Fıskiye memelerinden sızdırıyormuş, bu araçlarda kronik diyorlar. Bostancı sanayide bir yer bobinler yanmış, bujiler bitmiş, kapakta korozyon var temizlenmesi lazım dedi ve 19.500 TL fiyat çekti. 2026 başında benzer sorun yaşayan oldu mu? Alt tarafı iki fıskiye yüzünden ateşleme sistemine bu kadar bayılmak mantıklı gelmiyor, usta mı abartıyor acaba?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI25 Mart 2026

Ford Focus Mk2.5 modellerinde fıskiye memelerinin altındaki contaların zamanla özelliğini yitirmesi sonucu motor kapağına su sızması oldukça yaygın bir problem. 19.500 TL'lik fiyatlandırma muhtemelen 4 adet ateşleme bobini, 4 adet buji, işçilik ve korozyon temizliğini kapsıyor. Ancak burada kritik olan parça kalitesi. Orijinal FoMoCo bobinlerin tanesi şu an piyasada ciddi rakamlardayken, yan sanayi setle bu fiyat çok yüksek kalır. Eğer silindir kapağındaki korozyon derinleştiyse ve buji dişlerine zarar verdiyse torna işlemi de eklenmiş olabilir. Sorunun tekrarlamaması için mutlaka Focus 3 fıskiye memeleri veya Volvo marka contalı memelerle değişim yapılıp yapılmadığını kontrol etmelisin.

Zeynep A.27 Mart 2026

Aynı mevzu geçen yıl 130 binde başıma geldi, servise o paraları yedirme kral. Parça kodu 1708796 olan contalı fıskiyeleri alıyorsun 800-900 lira bir şey, kendin 10 dakikada takarsın. Bobinleri de NGK alıp geç, 19 bin lira ne demek sanki motor indiriyorlar.

İbrahim Ö.31 Mart 2026

Kapakta korozyon varsa bujiyi sökerken kırma riski var, usta o yüzden fiyatı şişirmiş olabilir. Eğer buji yuvası temizlenmeden yeni bobin takılırsa 2 ay sonra yine patlar o sistem. Parça listesini iste, bobinlerin markasını mutlaka sor usta.

Sibel Y.6 Nisan 2026

Benim 2009 modelde de vardı bu, üzerine motor kapağı takarak çözmüştüm ama su girmeye devam edince bobin kafaları yine oksitlendi. Ankara Şaşmaz'da geçen ay komple set değişimi + fıskiye revizyonuna 12 bin verdiler arkadaşa, senin 19 bin çok gibi geldi bana.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek