Cevaplar (1)
Focus MK4 platformunda bu sorun kronikleşmiş durumda, genelde genleşme katsayısı farklı plastiklerin birleşim noktalarından kaynaklanıyor. A sütunu için ses tam olarak hoparlör kapağı birleşiminden mi yoksa ön camla birleştiği dipten mi geliyor? Kapı içleri için genelde cam kriko kablolarının gevşemesi veya kapı kartonu klipslerinin yerinden oynaması tetikler. Eğer ses 'çıtırtı' şeklindeyse silikon sprey geçici çözüm olur ama 'tıkırtı' ise izolasyon süngeri (bitüself veya akustik sünger) şart. Arka kapılardan da benzer ses alıyor musun yoksa sadece ön taraf mı? Detay verirsen çözüm odaklı ilerleyebiliriz.
2021 modelinde aynı dertten muzdariptim, teknik servis bültenlerine baktığımda Ford'un bu bölge için revize edilmiş klips kodları yayınladığını gördüm. Ben geçen sene 80 bin bakımında Ankara'da ısrarla bu yeni kodları belirterek değişim yaptırdım, tolerans boşlukları daha az olan parçalar bunlar. Üzerine bir de dış fitillere Würth silikon sprey geçince 15 bin km'dir ses soluk kesildi, mühendislik hatasını kullanıcı olarak biz sübvanse ediyoruz resmen.
Usta servise boşa para bayılma, 2023 model arabamda kendim çözdim o işi. A sütunu plastiğini alttan kanırtınca tırnaklar hemen salıyor zaten, altına 5mm'lik kendinden yapışkanlı kauçuk bant geçtim taş gibi oldu. Kapı kartonları için de internetten 300 liraya trim sökme seti al, içindeki o sarı plastik tırnakların hepsini yenisiyle değiştirip öyle kapat. Fabrika çıkışı klipsler çok zayıf, bir kere esneyince bir daha tam oturmuyor plastik plastiğe sürtüyor sürekli.