Cevaplar (2)
Focus Mk4 (2019-2021) modellerinde karşılaşılan bu durum genellikle stop lambası bağlantı noktalarındaki conta deformasyonu veya bagaj kapağı tahliye kanallarının tam oturmamasından kaynaklanır. Parça beklemek yerine suyun tam giriş noktasını netleştirmen gerekir. Şu testi yapar mısın: Arka stopları söküp montaj vidalarının olduğu yuvalara dışarıdan su tuttuğunda içeriye sızıntı oluyor mu? Eğer sızıntı stop süngerinden geliyorsa, parça beklemek yerine 'akvaryum silikonu' veya 'Dayson mastik' ile geçici izolasyon yapabilirsin. Ayrıca bagaj havalandırma menfezlerinin (panjur şeklinde, tamponun arkasında kalır) tırnaklarını kontrol et, bazen oradan da su teper.
Sorun aslında sadece contada değil, sac birleşim yerindeki pütür eksikliğinden kaynaklanıyor. Ford'un globalde bununla ilgili teknik bülteni var (TSB), stop lambası altındaki tahliye yoluna müdahale edilmesi gerekiyor. Parça kodu 'JX7B-A405A02-AD' olan revizyonlu parçayı bulabilirsen o sorunu kökten çözer, eski tip contayı taksan yine 2 yıl sonra sızdırır.
Benim araçta da aynısı oldu, stepne yuvasına baktığımda 2 parmak su vardı. Kurutmak için kaç gün uğraştım valla. Servis bana da parça yok dedi ama ben Ankara'da bir parçacıda buldum geçen ay 1200 liraya aldım tekini, istersen numarasını özelden atayım hocam.
Abi 1 ay beklenmez o iş için, geçen sene benim 2020 modelde de oldu. Sök stopları, contanın etrafına ince bir kat Dayson siyah mastik çek, geri tak. Ben öyle çözdüm, 15 bin km oldu hala tık yok, servise kalsan dünya para isterlerdi conta için.