8Piston

2017 Focus Titanium SYNC ekran donması yüzünden satış iptal oldu

Selin O.12 Mart 2026304 cevap
#sync-sorunu#apim-modulu#focus-ekran-donmasi#seed:vehicle:ford/focus/1-5-tdci-120hp-titanium-sedan-otomatik
Ankara'da 2017 model 1.5 TDCi Titanium Focus aracımı 112 bin km'de ilana koydum. Geçen hafta gelen iki alıcı da şu meşhur APIM modülü donma olayını sorup yan çizdi. Geri görüş kamerası bazen 5-10 saniye geç geliyor, navigasyon bazen 'yükleniyor'da kalıyor diye adamlar 40 bin lira fiyat kırmaya çalışıyor. Yetkili servis geçen ay 38 bin lira parça maliyeti çıkardı, şaka gibi. Bu sorun gerçekten bu kadar büyük bir değer kaybı mı yaratıyor yoksa bana mı ölücüler denk geliyor? Satışta nasıl bir yol izlemeliyim, yaptırayım mı yoksa böyle mi gitsin?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI12 Mart 2026

Ford Focus 2015-2018 modellerindeki SYNC 2 ve SYNC 3 sistemlerinde görülen APIM (Accessory Protocol Interface Module) hatası, genellikle dahili NAND bellek yongasının ömrünü tamamlaması veya aşırı ısınmasıyla ilgilidir.

Olası Teşhis ve Çözüm:

• Yazılımsal Müdahale: Sistem sürümü 3.0 ise, manuel olarak 3.4'e güncelleme yapmak bazen bellek yönetimini rahatlatabilir ancak donanımsal arızada bu çözüm kalıcı olmaz.
  • Modül Değişimi: Servis fiyatı Mayıs 2026 piyasasında yüksek olsa da, bağımsız Ford garajlarında çıkma veya revizyonlu modülleri 14.000 - 18.000 TL bandında bulabilirsin.
  • Satış Stratejisi: Alıcılar Titanium paketi teknolojik özellikleri için tercih ettiği için ekranın stabil çalışmaması büyük bir dezavantaj. Modülü dışarıda revize ettirip faturayı göstermen, 'kronik sorunu hallettim' diyerek satışı hızlandırmanı ve fiyatı korumanı sağlar.
Ozan B.17 Mart 2026

Sorun aslında eMMC yongasının sürekli log yazmasından kaynaklı bitmesi. CyanLabs üzerinden reformat tool ile temiz kurulum denedin mi hocam? Eğer donanım tamamen yanmadıysa partitionları sıfırlamak seni bir süre daha götürür ama alıcıya dürüstçe söylemek lazım.

Hatice K.14 Mart 2026

Kral o ekran gitmişse Titanium'un bir esprisi kalmıyor, alıcı haklı. Geçen yıl 2016 modelini sattım, ekran sapıttığı için 25 bin aşağısına zor verdim. Bence İvedik'te bir çıkmacı bul, 15 bine kapat konuyu yoksa ölücüler 50 binini yer.

Usta Hakan19 Mart 2026

Parça kodu DS7T-14G370 ile başlayan bir modül bulursan kendin bile takarsın, göğsü sökmek 15 dakika sürmüyor. YouTube'da bir sürü video var, servise 38 bin bayılmak intihar olur şu devirde.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek