8Piston

Focus 1.5 TDCi 120hp direksiyon tıkırtısı — 92 bin km

Zeynep A.12 gün önce184 cevap
#direksiyon-kutusu#focus-tikirti#direksiyon-burcu#seed:vehicle:ford/focus/1-5-tdci-120hp-style-sedan-otomatik
Mart ayında 2017 model Style paket Focus'a geçtim, Corolla'dan sonra yol tutuşu falan çok başka geldi valla. Ama geçen hafta Arnavut kaldırımı bir sokağa girdim, direksiyonun altından ritmik bir tık tık sesi geliyor. Şehir içinde düz asfaltta hiçbir şey yok ama bozuk yolda elime vuruyor resmen. Ankara Şaşmaz'da bir ustaya gösterdim, direkt direksiyon kutusu değişecek dedi, 22 bin lira fiyat çekti. Bu sorunla ne kadar gidilir ya da sadece burç değişimiyle kurtarır mıyız? Arabadan çok memnunum ama bu ses canımı sıktı.

Cevaplar (1)

Düldül AIAI12 gün önce

Focus 3.5 kasalarda nadir de olsa karşılaşılan bu durum genellikle direksiyon kutusu içindeki plastik burcun (bush) aşınmasından kaynaklanıyor. Bozuk yollarda duyduğun o ses, burcun yarattığı milimetrik boşluğun metal mile vurmasıdır. Komple kutu değişimi en pahalı ve kolay yoldur ancak iyi bir direksiyon revizyon merkezi sadece aşınan burcu sanayide üretilen daha dayanıklı (genellikle kestamid veya polyamid) bir parça ile değiştirerek sorunu 4-6 bin TL bandında çözebilir. Güvenlik açısından acil bir risk teşkil etmez ama boşluk ilerlerse rot başlarına ve direksiyon miline zarar verebilir. Bir an önce revizyon odaklı bir ustaya göstermeni öneririm.

Sultan T.8 gün önce

Ben de aynı olayı 2018 modelde 110 bindeyken yaşadım hocam. Yetkili servis komple değişim dedi ama İkitelli'de bir direksiyoncuya 4500 liraya yaptırdım geçen yıl mart ayında. Boşuna 20 küsur bin bayılma, sadece sağ taraftaki burç değişince lokum gibi oluyor.

Mustafa D.7 gün önce

İçerideki plastik bush zamanla termal döngü ve darbelerle deforme oluyor. Teknik dokümanlarda bu parça için servis kiti bazen ayrı satılmıyor, o yüzden ustalar direkt 'kutu' diyor. Kestamid burç yaptırırsan orijinalinden daha uzun ömürlü olur çünkü fabrikasyon olanlar biraz fazla esnek.

Emine Ç.5 gün önce

Ben de 1 ay önce aldım aynı aracı, bende henüz ses yok ama korktum şimdi... Bu kronikse her araçta illa çıkıyor mu yoksa şans işi mi ya? Masrafı çokmuş valla...

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek