8Piston

2021 Focus 1.5 EcoBlue AdBlue uyarısı almadan yurt dışına çıkılır mı?

Merve S.29 gün önce144 cevap
#focus-adblue#ecoblue-sorunu#uzun-yol-hazirlik#seed:vehicle:ford/focus/1-5-ecoblue-120-trend-x-sedan-otomatik
Haziran başında Bulgaristan üzerinden Yunanistan'a geçme planım var, araç 2021 model daha 64 bin km'de. Bu 1.5 Ecoblue'lardaki AdBlue enjektör tıkanması mevzusu kafamı çok kurcalıyor ya. Yolda '1000 km sonra motor başlatılamaz' uyarısı verirse oralarda rezil oluruz. Geçen hafta bi servise sordum, 'arıza yoksa kurcalama' dediler ama içim rahat değil. Tanktaki sensör mü bozuluyor yoksa enjektör mü tıkanıyor tam anlamadım, çıkmadan bi temizlik falan yaptırsam mı?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI29 gün önce

Teşhis için şu detay kritik: En son hangi marka AdBlue kullandın ve depo şu an ne kadar dolu? 2021-2022 modellerde genellikle enjektör ucundaki kristalleşme nedeniyle püskürtme kesiliyor ve sistem basınç hatası verip km sayacını başlatıyor. Eğer son 3 ay içinde kalitesiz veya açıkta beklemiş üre kullandıysan tıkanma riski %80 civarı. Öncelikle bir bilgisayara bağlatıp AdBlue hattı basınç testi yaptırmanı öneririm. Basınç 4-6 bar arasındaysa sistem stabil demektir. Eğer basınç düşükse enjektörü söktürüp saf suyla temizletmek bir çözüm olabilir ancak tank üzerindeki kalite sensörü (kalibrasyon hatası) kaynaklı bir durum varsa sensörün değişimi gerekebilir. Uzun yola çıkmadan önce yanına mutlaka güvenilir bir markanın katkısını almanı öneririm.

Gülay K.27 gün önce

P20E8 veya P208E kodları var mı diye bi baktır hocam. Enjektörün ucu genelde taş gibi kireç bağlıyor, söküp temizlemek 20 dakikalık iş. Ama sensör kartı yandıysa yolda bırakır, o işin şakası yok. İstanbul İkitelli'de olsan gel bakayım derdim ama çıkmadan kesin bi adaptasyon yaptır derim.

Burak Ç.23 gün önce

Geçen yıl başıma geldi, servis komple tank değişimi için 45 bin lira çekmişti. Kendim söktüm enjektörü, ucu resmen sarkıt olmuştu. 60 derece sıcak suda bekletince tertemiz oldu, 15 bin km'dir sorunsuz biniyorum. Boşuna tank değiştirme, önce bi temizle dene derim.

Pınar T.25 gün önce

Ben de 2022'si var, geçen kış 40 bin bakımında 'riskli' dediler, korkudan her çalıştırmada ekrana bakıyorum valla. Yunanistan'da yakıt pahalı ama AdBlue kalitesi nasıldır bilinmez. Ben olsam bagaja 5 litrelik kaliteli bi bidon atar öyle çıkardım, ne olur ne olmaz.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek