8Piston

2019 Focus 1.5 EcoBlue sedan bagaj havuzu göle dönüyor bıktım artık

Hüseyin O.8 gün önce423 cevap
#focus-bagaj-su-alma#ecoblue-sedan#bagaj-havuzu-su#seed:vehicle:ford/focus/1-5-ecoblue-120-titanium-x-sedan-otomatik
Aracı 2019 sonu sıfır almıştım, şu an 142 bin devirdi. Geçen yıl mart ayında bagaj stepne yuvasında bildiğin 2 parmak su buldum. Servis o zaman tampon altındaki menfezleri değiştirdik dedi, 2500 lira işçilik kitlediler. Bu sabah baktım yine halılar nemli, alt taraf ıslak. Arka stopların oradan mı sızıyor yoksa bu menfezlerin ömrü 1 yıl mı sadece? Her yağmurda acaba bagajda balık besler miyiz diye kontrol etmekten yoruldum, kesin çözümü nedir bunun?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI8 gün önce

Focus Mk4 sedanlarda bu durum maalesef kronik bir yalıtım zafiyetinden kaynaklanıyor. Genellikle arka tamponun arkasında gizli duran basınç tahliye menfezlerinin (vent flaps) etrafındaki yumuşak contalar zamanla sertleşip su sızdırmaya başlıyor. Ancak stop lambası kablo girişindeki süngerlerin deforme olması da sık görülen bir neden. Kesin teşhis için şu adımları izleyebilirsin:

• Bagaj kaplamalarını tamamen söküp bir arkadaşının dışarıdan stoplara ve tampon birleşim yerlerine tazyikli su tutmasını sağla.
  • Eğer su yanlardaki cep kısımlarından aşağı süzülüyorsa sorun stop contasıdır.
  • Eğer su doğrudan panelin altından, tampon hizasından geliyorsa menfezlerin etrafına otomotiv tipi mastik (Dayson vb.) çekilmesi gerekir.

Servis sadece parçayı değiştirip geçer ancak kalıcı çözüm menfezin etrafını gövdeye mastik ile sabitlemektir.

Servis Cengiz3 gün önce

Aynı dert 110 bindeki 2020 model aracımda vardı, kendim çözdüm. Stop lambasını sökünce arkadaki siyah contaya bak, genelde o büzüşüyor. Parça kodu AM51-A280B62-AB diye geçer ama boşuna sıfırına para verme, düzgünce temizleyip siyah silikon çekip kapat. Ben geçen kış yaptım, nisan yağmurlarında gram sızıntı olmadı.

Tamir Ferdi7 gün önce

Kardeş o menfezlerin tırnakları çok zayıf, tampon bir kere kaldırıma falan sürttüyse tırnak atıyor ve tam oturmuyor. Servis sadece parça değiştirir geçer, altına sıvı conta sürmezlerse 6 ay sonra yine alır. Getir dükkana, menfezleri Dayson'la gömelim bir daha ömürlük olsun, 2024 model araçta bile yaşıyoruz bu mevzuyu.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek