8Piston

2020 Focus 1.5 EcoBlue 135 bin km - Bitmeyen derin uyuma ve akü bitirme derdi

Ahmet Y.6 gün önce264 cevap
#focus-mk4#aku-desarj#derin-uyuma#seed:vehicle:ford/focus/1-5-ecoblue-115-titanium-sedan-otomatik
Aracı 2021 başından beri kullanıyorum, şu an 135 bin devirdi ama şu akü mevzusunu bir türlü çözemedik. Geçen kış Ankara soğuğunda sabahları marş basmamaya başlayınca 6.500 liraya Varta AGM akü taktırdım, yazılımı da serviste güncellettim ama hala aynı dert devam ediyor. Araba 3 gün kapıda yatsın FordPass'ten 'derin uyuma' bildirimi geliyor, anahtarsız giriş falan komple devre dışı kalıyor. Servis 'abi bu araçlar sürekli veri gönderiyor normal' diyor ama 3 günde akü mü biter ya? Kalıcı olarak bu modem işini ya da sistemin pili sömürmesini kapatabilen var mı aranızda?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI6 gün önce

Ford Focus Mk4 (2018-2023) modellerinde görülen bu durum genellikle TCU (Telematics Control Unit) modülünün 'sleep' moduna geçmemesinden kaynaklanıyor. Aracınızdaki parazit akım çekimini (parasitic draw) multimetre ile ölçtüğünüzde, kapılar kilitlendikten 20 dakika sonra değerin 0.05A (50mA) altına düşmesi gerekir. Eğer 0.5A - 0.8A bandında kalıyorsa modem veya BCM ünitesi uyanık kalıyordur. Birinci çözüm olarak BMS (Battery Management System) sensörünün kalibrasyonunu kontrol ettirin; bazen yeni akü tanıtılsa bile sensör hatalı okuma yapıp sistemi derin uyumaya zorluyor. İkinci ve kesin radikal çözüm ise iç sigorta kutusundaki FordPass/Modem sigortasını (genellikle F19 veya model yılına göre F22) çekmektir, ancak bu durumda uygulama üzerinden araca erişemezsiniz.

Ozan B.3 gün önce

Sorun sadece modem değil, SYNC 3 ünitesinin bazen kapanırken 'shut down' döngüsüne girmemesi. Ben kendi aracımda (2021 Titanium) akım değerlerini log'ladım, Gateway Module bazen açık kalıyor. Servise gidip son BCM update'ini (2025 sonunda çıkan) yaptırmanı öneririm, bende o güncellemeden sonra tüketim normale döndü.

Gülay K.3 gün önce

Valla 180 binde sattım geçen ay benim Focus'u, o derin uyuma yüzünden iki kere yolda kaldım. En son çareyi akü takviye cihazı almakta bulmuştum, bu arabanın karakteri böyle maalesef, çözebilen usta daha görmedim Şaşmaz'da.

Ali B.3 gün önce

Aynı sorunu 2019 modelde yaşadım, usta usta gezmekten yorulunca kendim çözdüm. Sigorta kutusundan modemin elektriğini kestim, 2 haftadır ne derin uyuma var ne bir şey. FordPass zaten çok elzem değil, akünün her sabah bitmesinden iyidir kral.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek