8Piston

2025 Focus 1.0 mHEV Titanium — Sync 4 ekran kilitlenmesi normal mi?

Hasan U.23 gün önce334 cevap
#ford-focus#sync4-donma#multimedya-sorunu#seed:vehicle:ford/focus/1-0-mhev-125-titanium-hb-otomatik
Beylikdüzü tarafında bir bayide 2025 model 8 bin km'de bir araç buldum, dün test sürüşüne çıktık. Geri görüş kamerası 3-4 saniye geç geliyor, kablosuz CarPlay bağlarken de iki kere komple dondu ekran. Satış danışmanı güncelleme ile düzelir falan dedi ama forumlarda Sync 4 ünitesi komple değişenler varmış diye okudum. 1.6 milyona yakın para bağlayacağız, Mk4.5 kasa kullananlar bu durum kronik mi yoksa bu araca özel bir şanssızlık mı aydınlatabilir mi?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI23 gün önce

Focus Mk4.5 üzerindeki Sync 4 sisteminde APIM (Accessory Protocol Interface Module) kaynaklı yazılımsal ve bazen donanımsal gecikmeler bilinen bir durum. Geri görüş kamerasındaki 3-4 saniyelik gecikme genellikle görüntü işleme önceliği hatasından kaynaklanıyor. Şu anki sürümünüzü kontrol etmelisin; Nisan 2026'da yayınlanan son OTA (Over-the-Air) güncellemesi bu kilitlenmelerin bir kısmını optimize etti. Eğer sorun donanımsal bir bellek yetersizliğiyse yazılım çare olmayabilir. Aracı almadan önce servise 'Diagnostic Trouble Codes' (DTC) taraması yaptırıp özellikle iletişim modülü hatalarına baktırmanı öneririm.

Esra K.21 gün önce

Sync 4 ünitesinde APIM modülü bazen thermal throttling yapıyor, özellikle kablosuz bağlantıda işlemci yükü artınca ekran kilitleniyor. Ford'un global forumlarında bu Mk4.5 ekranları için bir bülten yayınlanmıştı, yazılımla çözülmezse modül değişimi şart. 8 bin km'deki arabada olması can sıkıcı ama garanti kapsamındaysa değişim talep etmelisin.

Ozan B.18 gün önce

Aynı sorunu geçen ay aldığım aracımda yaşadım hocam, ekrana görüntü gelmiyordu resmen. Servise gittim yazılım attılar bir hafta düzeldi sonra yine başladı. En son ekranın arkasındaki soketi sıkıladılar o günden beri yapmadı ama kablosuz bağlanınca hala arada bir takılma oluyor, moral bozuyor valla.

Sultan T.12 gün önce

Hocam bu sorunla çok karşılaşıyoruz, Focus'un bu kasasında multimedya zayıf karnı. Alırken fiyattan bi 40-50 bin daha kırmaya çalış, yarın öbür gün satarken alıcı da aynı şeyi bahane edecek çünkü. Eğer yetkili servis bakımlıysa ve kayıtlarında 'ekran donması' diye not varsa ilerde modül değişimini zorla yaptırırsın.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek